NAPOMENA
Prilikom zamjene udjela između mješovitih pod-fondova ZB Investa i dioničkih pod-fondova ZB Investa, izlazna naknada se ne naplaćuje.

Osnovni podaci
Kategorija fonda
Mješoviti fondovi - Balanced funds
Početak rada fonda
04.07.2001.
Starost fonda
19,80 god (19g 9mj 15d)
Imovina fonda
321,519 mil kn
Valuta fonda
EUR
Početna cijena udjela
100 €
Izdavanje, otkup, zamjena udjela
Valuta za uplatu/isplatu
Uplate: HRK, EUR
Isplate: HRK, EUR
Prva uplata
min. 400,00 kn
trajni nalog: 100,00 kn
min. 50,00 €
trajni nalog: 15,00 €
Daljnje uplate
min. 400,00 kn
trajni nalog: 100,00 kn
min. 50,00 €
trajni nalog: 15,00 €
Zahtjev za izdavanje (kupnju) udjela
Usluga nije dostupna putem Hrportfolio.hr.
Zahtjev za zamjenu udjela
Usluga nije dostupna putem Hrportfolio.hr.
Zahtjev za otkup (prodaju) udjela
Usluga nije dostupna putem Hrportfolio.hr.

Napomena za transakcije u valuti različitoj od valute fonda:

Prilikom izdavanja udjela iznos uplate će se konvertirati po prodajnom tečaju HNB-a važećem na dan izračuna cijene udjela po kojoj se udjeli izdaju. U navedenom slučaju snosite dodatni trošak konverzije zbog tečajnih razlika.

Prilikom otkupa udjela iznos isplate će se konvertirati po kupovnom tečaju HNB-a važećem na dan izračuna cijene udjela po kojoj se udjeli otkupljuju. U navedenom slučaju snosite dodatni trošak konverzije zbog tečajnih razlika.

Zamjena udjela smatra se otkupom i izdavanjem udjela te se primjenjuju pravila koja vrijede za izdavanje i otkup udjela.

Cut-off time
Objašnjenje
Cut-off time (vrijeme presjeka) je krajnje vrijeme zaprimanja zahtjeva i popratne dokumentacije kako bi transakcija bila realizirana po cijeni udjela važećoj na taj dan. Navedeno vrijeme vrijedi za radne dane. Zahtjev i dokumentacija zaprimljeni nakon vremena presjeka ili neradnim danima (subote i nedjelje, državni praznici i blagdani) smatraju se zaprimljenima prvim sljedećim radnim danom.
Izdavanje/kupnja udjela u fondu
(radnim danom)
zahtjev do 14:00
novac na računu fonda do 14:00
Otkup/prodaja udjela u fondu
(radnim danom)
zahtjev do 14:00
Zamjena udjela među fondovima
(radnim danom)
zahtjev do 14:00
Profil tipičnog ulagatelja
Preporučeno razdoblje ulaganja
3 godine i više
Rizičnost/tolerancija na rizik
umjerena razina rizika
Grafički prikaz
-
1 Tjedan+0,07%
1 Mjesec+0,89%
6 Mjeseci+7,29%
12 Mjeseci+15,15%
2021+2,56%
PGP 3 godine+5,64%
Prinosi detaljno
Društvo aktivno upravlja pod-Fondom uz korištenje referentne vrijednosti koja je sastavljena od 25% STOXX Europe 600 (Net Return) EUR, 25% S&P 500 Net Total Return Index i 50% JP Morgan Global Aggregate Bond Index.
Naknade
Ulazna naknada
0,00 %  
Izlazna naknada
1,50 % (maksimalna naknada)  
Za otkupe veće od 300.000,00 kn = 0,00 %.
Inače, ovisno o razdoblju investiranja:
do 6 mjeseci = 1,50 %
6 mjeseci i duže = 0,00 %
Prilikom zamjene udjela između mješovitih pod-fondova ZB Investa i dioničkih pod-fondova ZB Investa, izlazna naknada se ne naplaćuje.
Godišnja naknada za upravljanje
2,00 %
(uključena u cijenu udjela)
Godišnja naknada depozitaru
0,30 %
(uključena u cijenu udjela)
Godišnja naknada regulatoru
0,03 %
(uključena u cijenu udjela)
Rizičnost fonda
VaR - rizičnost vrijednosti
3,55 %
Objašnjenje
Ukoliko promatramo portfelj vrijednosti 10.000,00 kuna te je rizičnost vrijednosti tog portfelja 4,56 posto (odnosno 456,00 kuna) to zapravo znači da: vlasnik portfelja u razdoblju od mjesec dana, u normalnim tržišnim uvjetima, sa 95... više
Sintetički indikator rizika i prinosa - SRRI
1 2 3 4 5 6 7
<<<< Niži rizik
Potencijalno manji prinos
Viši rizik >>>>
Potencijalno veći prinos
Objašnjenje
SRRI indikator mjeri povijesne promjene cijene udjela fonda. Povijesni podaci nisu pouzdan pokazatelj budućeg profila rizičnosti fonda. Zbog toga... više
Dokumenti
Ključne informacije za ulagatelje
KIID ZB GLOBAL 2021 02
Prospekt fonda
Prospekt Pravila ZB INVEST FUNDS 2021 03
Ostali dokumenti
info za ulagatelje GDPR HRP
info za ulagatelje GDPR ZB
izjava ovlastenje punomoc uni
Ex-ante troškovi
Ex-ante ZB global 2019 09
Mjesečna izvješća fonda
Financijska izvješća
Ciljevi i investicijska politika

Detaljan opis ciljane strukture portfelja i ograničenja ulaganja možete pronaći u prospektu fonda.

Pod-Fond nastoji ostvariti svoj investicijski cilj porasta vrijednosti imovine u eurima na srednji do dugi rok ostvarivanjem prihoda od kamatonosne imovine i dobiti od razlike u cijeni financijskih instrumenata, ulažući primarno na dužnička i dionička tržišta Republike Hrvatske, EU i OECD-a, te manjim dijelom drugih zemalja s tržištem kapitala u razvoju umjereno rizičnom strategijom ulaganja.

Dominantne kategorije ulaganja su dionice, obveznice i instrumenti tržišta novca te depoziti, a manjim dijelom i ostale dozvoljene vrste imovine (primjerice udjeli u UCITS fondovima).

Prvenstveno će se ulagati u izdavatelje iz RH, EU i OECD, a zatim i iz Albanije, Argentine, Bahreina, Bangladeša, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Egipta, Filipina, Hong Konga, Indije, Indonezije, Izraela, Jordana, Južne Afrike, Katara, Kazahstana, Kine, Kolumbije, Kuvajta, Libanona, Makedonije, Malezije, Maroka, Moldavije, Omana, Pakistana, Perua, Ruske Federacije, Saudijske Arabije, Singapura, Srbije, Sirijske Arapske Republike, Šri Lanke, Tajlanda, Tajvana, Tunisa, Ujedinjeni Arapskih Emirata, Ukrajine, Venezuele i Vijetnama.

Udio pojedine dominantne kategorije ulaganja u pod-Fondu neće prelaziti 60% neto imovine pod-Fonda.

Do 60% neto vrijednosti imovine pod-Fonda može se uložiti u obveznice i instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči RH.

Izdavatelji obveznica i instrumenata tržišta novca su države, pravne osobe i ostali subjekti bez obzira na rejting.

U svrhu ostvarivanja dodatnog prinosa ili smanjenja rizika koristit će se financijske izvedenice i tehnike učinkovitog upravljanja portfeljem što može rezultirati financijskom polugom. Međutim, rezultat pod-Fonda bit će prvenstveno određen kretanjem vrijednosnih papira u koje pod-Fond ulaže.

Pod-Fond prihode od kamata i dividendi ili dobit ne raspodjeljuje nego ponovno ulaže.

Društvo aktivno upravlja pod-Fondom uz korištenje referentne vrijednosti (ocjenjivanje fond managera se bazira na prinosu pod-Fonda u odnosu na prinos referentne vrijednosti), pri čemu odabir ulaganja i sastav imovine pod-Fonda može značajno odstupati od sastava referentne vrijednosti.

Referentna vrijednost pod-Fonda je sastavljena od 25% STOXX Europe 600 (Net Return) EUR, 25% S&P 500 Net Total Return Index i 50% JP Morgan Global Aggregate Bond Index.

U svakom trenutku možete zahtijevati otkup svih ili dijela svojih udjela u pod-Fondu, a Društvo ima obvezu otkupiti i isplatiti te udjele sukladno Prospektu, Pravilima i Zakonu.

Pod-Fond nije primjeren za ulagatelje koji namjeravaju otkupiti udjele prije roka od 3 (tri) godine.

Detaljne informacije o investicijskoj politici i ciljanim ulagateljima pod-Fonda sadržane su u poglavlju "Pod-Fondovi"Prospekta.
Zadnjih mjesec dana

Prinos

+0,89%

16.03.2021

189,27993

16.04.2021

190,95950
Datum        Cijena      
16.04.2021 190,95950
15.04.2021 190,80046
14.04.2021 190,25712
13.04.2021 190,56442
12.04.2021 190,44628
09.04.2021 190,83461
08.04.2021 190,62119
07.04.2021 190,56076
06.04.2021 190,40783
02.04.2021 189,64364
01.04.2021 189,67317
Datum         Cijena      
31.03.2021 188,28976
30.03.2021 187,90354
29.03.2021 187,76375
26.03.2021 187,77075
25.03.2021 187,21257
24.03.2021 187,60582
23.03.2021 187,74958
22.03.2021 188,09370
19.03.2021 187,81073
18.03.2021 188,31258
17.03.2021 189,22636
Datum         Cijena      
16.03.2021 189,27993
15.03.2021 188,71889
12.03.2021 188,54932
11.03.2021 188,83373
10.03.2021 187,59045
09.03.2021 187,73933
08.03.2021 186,68630
05.03.2021 186,83377
04.03.2021 187,11076
03.03.2021 187,71204
02.03.2021 188,57194

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju Q1, 2021.)(na kraju Q1, 2021.)

  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
Generali Energija A +20,37%  6
A1 A +18,79%  5
Capital Breeder +10,80%  5

VALUTE ( Srednji tečaj HNB-a - 20.04.2021.)( Srednji tečaj HNB-a - 20.04.2021.)

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
1 EUR 7,560764 0,00
-0,02%
1 USD 6,281269 -0,03
-0,51%
1 GBP 8,729666 0,03
0,33%
1 CHF 6,876548 0,01
0,13%
EUR - 1 mjesec 2021 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
558,24 16.04.2021
0,00%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
Generali fondovi - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
OTP fondovi - ulazna naknada AKCIJA do 30.04.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do 31.12.
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,25% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
PBZ Equity - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
PBZ fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 19.04. 16:00  1881.75
3,08
0,16
CROBEX10* 19.04. 15:53  1177.83
1,48
0,13
CROBEX10tr* 19.04. 15:53  1178.66
1,48
0,13
ADRIAprime* 19.04. 15:53  1200.28
4,14
0,35
CROBISTR* 19.04. 16:31  187.0024
0,09
0,05
CROBIS* 19.04. 16:31  111.5992
0,04
0,04
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2021 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (17:08:39 19.04.2021)
(17:08:39 19.04.2021)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
HT 191,00
-0,26%
502.266,00
ATPL 201,00
5,79%
497.574,50
PODR 554,00
0,73%
465.910,00
ERNT 1.600,00
0,00%
455.020,00
ADPL 178,50
-0,83%
327.753,50
RIVP 28,90
0,00%
280.637,90
DLKV 7,14
2,00%
231.648,04
ADRS2 407,00
0,49%
135.952,00
ILRA 170,00
0,00%
119.000,00
CKML 7.200,00
0,00%
93.600,00
Redovni dionički promet:   3.760.133,79 kn
Redovni obveznički promet:   51.153,00 kn
Sveukupni promet:   3.811.286,79 kn