NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT D.O.O. Objavljeno: 21.02.2019
Komentar tržišta - InterCapital Asset Management - siječanj 2019.

Komentar tržišta - InterCapital Asset Management - siječanj 2019.

InterCapital Bond - obveznički fond

Kretanja na globalnom obvezničkom tržištu su u siječnju najviše bila pod utjecajem monetarne politike FED-a. Možemo reći kako smo doživjeli zaokret u upravljanju monetarnom politiku od strane FED-a koji je najavio nešto manje restriktivnu politiku i zasigurno manji broj dizanja stopa nego što se prethodno očekivalo. Manje agresivna politika FED-a je rezultirala snažnim rastom dioničkih tržišta, poglavito američkog, kojemu je dodatno doprinijelo smirivanje trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine. Sporije zatezanje monetarne politike u SAD-u utjecalo je i na tržišta u razvoju koja su zabilježila vrlo dobre rezultate u siječnju. U siječnju smo svjedočili još jednom pozitivnom izvještaju s američkog tržišta rada. Drugi mjesec u nizu je kreirano preko 300 tisuća novih poslova što je iznad očekivanja. Izdvajamo i situaciju oko Brexita gdje je britanska premijerka Theresa May uspjela opstati na čelu parlamenta pri izglasavanju povjerenja obvezujući se ispregovarati povoljnije uvjete izlaska Velike Britanije iz Europske Unije. Prema prvim reakcijama da se naslutiti kako će Europska Komisija biti vrlo tvrd pregovarač te nepopustljiv prema novom prijedlogu plana premijerke May. U narednom mjesecu očekujemo nove i značajnije vijesti oko trgovinskog sukoba i Brexita te tako veću volatilnost na tržištima.

Hrvatski eurobondovi su zabilježili izuzetan mjesec. Cijena izdanja denominiranih u EUR i USD je značajno rasla tijekom siječnja. Posebno ističemo dulji kraj EUR eurobond krivulje gdje su sva izdanja dosegla rekordno visoke cijene rastući u rasponu od 2,45% do 2,80%.

Spread u odnosu na njemačka izdanja se suzio duž cijele EUR eurobond krivulje u rasponu od 18 do 22 baznih poena. Naglašeno snažnije sužavanje spread-a zabilježeno je na USD eurobond krivulji gdje se razlika smanjila od 28 do 44 baznih poena. Ministarstvo financija RH je krajem mjeseca najavilo nova izdanja obveznica na lokalnom tržištu. Izdavat će se obveznica uz valutnu klauzulu s dospijećem u veljači 2022. i druga tranša H297A obveznice. Izdanjem H222E će se djelomično prolongirati dospijeće 1,5 milijardi EUR trezorskog zapisa.

InterCapital Bond fond je u siječnju zabilježio sjajan rezultat ostvarivši rast cijene udjela za 0,74%. Nakon odličnog prosinca InterCapital Bond je imao odličan performans drugi mjesec zaredom. Kroz siječanj smo smanjivali izloženost duljem kraju EUR eurobond krivulje uslijed snažnog rasta cijena tih izdanja. Također, smanjivali smo izloženost Rumunjskoj prodavajući dulji kraj krivulje. Navedenim radnjama smanjili smo duraciju fonda s 5,52 koliko je iznosila posljednjeg dana prosinca na 5,20 godina. Aktivno smo upravljali valutnom izloženošću fonda povećavajući izloženost HRK s 22,74% na 42,24%. U sljedećem periodu planiramo dodatno smanjivati duraciju fonda. Ulaganjem na obveznička tržišta SEE i CEE zemalja te u valute tih zemalja planiramo investitorima ostvariti dodatni prinos.

InterCapital Income Plus - mješoviti fond

Kretanja na globalnom obvezničkom tržištu su u siječnju najviše bila pod utjecajem monetarne politike FED-a.

Možemo reći kako smo doživjeli zaokret u upravljanju monetarnom politiku od strane FED-a koji je najavio nešto manje restriktivnu politiku i zasigurno manji broj dizanja stopa nego što se prethodno očekivalo. Manje agresivna politika FED-a je rezultirala snažnim rastom dioničkih tržišta, poglavito američkog, kojemu je dodatno doprinijelo smirivanje trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine. Sporije zatezanje monetarne politike u SAD-u utjecalo je i na tržišta u razvoju koja su zabilježila vrlo dobre rezultate u siječnju. U siječnju smo svjedočili još jednom pozitivnom izvještaju s američkog tržišta rada. Drugi mjesec u nizu je kreirano preko 300 tisuća novih poslova što je iznad očekivanja.

Izdvajamo i situaciju oko Brexita gdje je britanski premijer Theresa May uspjela opstati na čelu parlamenta pri izglasavanju povjerenja obvezujući se ispregovarati povoljnije uvjete izlaska Velike Britanije iz Europske Unije. Prema prvim reakcijama da se naslutiti kako će Europska Komisija biti vrlo tvrd pregovarač te nepopustljiv prema novom prijedlogu plana premijera May. U narednom mjesecu očekujemo nove i značajnije vijesti oko trgovinskog sukoba i Brexita te tako veću volatilnost na tržištima.

U okruženju obilježenom pozitivnim sentimentom, globalna su tržišta mjerena MSCI All Country World indeksom u siječnju u eurima porasla 7,95%. Američki S&P 500 indeks je pritom u eurima skočio za gotovo 9%, dok je njemački DAX zabilježio nešto slabiju stopu rasta od oko 6%.
Hrvatski eurobondovi su zabilježi izuzetan mjesec.

Cijena izdanja denominiranih u EUR i USD je značajno rasla tijekom siječnja. Posebno ističemo dulji kraj EUR eurobond krivulje gdje su sva izdanja dosegla rekordno visoke cijene rastući u rasponu od 2,45% do 2,80%. Spread u odnosu na njemačka izdanja se suzio duž cijele EUR eurobond krivulje u rasponu od 18 do 22 baznih poena. Naglašeno snažnije sužavanje spread-a zabilježeno je na USD eurobond krivulji gdje se razlika smanjila od 28 do 44 baznih poena. Ministarstvo financija RH je krajem mjeseca najavilo nova izdanja obveznica na lokalnom tržištu. Izdavat će se obveznica uz valutnu klauzulu s dospijećem u veljači 2022. i druga tranša H297A obveznice. Izdanjem H222E će se djelomično prolongirati dospijeće 1,5 milijardi EUR trezorskog zapisa.

InterCapital Income Plus pod-fond je kroz siječanj ostvario rast od 1,22%. Kroz siječanj smo za fond smanjivali izloženost dioničkim indeksima DAX i S&P500 uslijed snažnog rasta dioničkih tržišta u kroz drugu polovicu prosinca i siječanj. Također, smanjivali smo izloženost duljem kraju hrvatske EUR eurobond i rumunjske EUR eurobond krivulje. Na taj način smo smanjili duraciju. U iščekivanju aprecijacije HRK povećavali smo izloženost koja trenutno iznosi 44,05% NAV-a. U sljedećem periodu očekujemo usporavanje rasta dioničkih i obvezničkih tržišta nakon vrlo pozitivnog siječnja. Razlog usporavanju trebao bi biti rasplet oko trgovinskog sukoba i Brexita. Nastavljamo dalje s kraćenjem pozicija u portfelju koje su značajno narasle kako bi realizirali dio tog rasta

InterCapital SEE Equity - dionički fond

Nakon crnog prosinca, siječanj je na globalnim dioničkim tržištima donio dugo očekivani oporavak. Ključna prekretnica bila je promjena retorike američkog Feda, pri čemu je naglašena strpljivost kod budućih odluka o podizanju kamatnih stopa. To je rezultiralo značajnim padom vjerojatnosti daljnjeg rasta stopa. Osim toga, došlo je i do naznaka napretka u trgovinskim pregovorima SAD-a i Kine. U Europi pak je smanjen rizik Italije nakon što je usvojen prijedlog proračuna. Unatoč kratkotrajnom primirju, politička nesigurnost i dalje postoji od SAD-a, preko Velike Britanije do Italije, a najnoviji makroekonomski pokazatelji i rezultati anketa ukazuju na daljnje usporavanje globalnog gospodarstva.

Najznačajniji utjecaj na portfelj i dalje ima Rumunjska, budući da je situacija oko novih poreznih nameta još uvijek vrlo nesigurna. S jedne strane su predstavnici Vlade komunicirali da će se porez na imovinu banaka primjenjivati kvartalno, što efektivno znači četiri puta veće opterećenje od onog što se inicijalno mislilo. S druge pak strane prijedlog proračuna ne sadrži prihode od tog istog poreza. Trenutno traje parlamentarna rasprava o proračunu, a vladajuća se koalicija muči sa skupljanjem većine, stoga je konačni ishod ove sage još u vijek u potpunosti neizvjestan. U skladu s našim konzervativnim pristupom, portfelj smo pripremili za lošiji scenarij, ponajviše kroz kraćenje pozicije u tamošnjim bankama i držanjem dioničke izloženosti na oko 83%.

Prvenstveno uzrokovano spomenutim događanjima u Rumunjskoj, ali i generalnim zaostajanjem regije za pozitivnim globalnim kretanjima, InterCapital SEE Equity je u siječnju izgubio malih 0,18%, dok je benchmark indeks potonuo 4,28%. Time se naša odluka o konzervativnijem pristupu opet pokazala dobrom. Kako bi ograničili volatilnost i u ostatku godine planiramo nastaviti s djelomičnom sektorskom rotacijom iz procikličkih ka defanzivnijim sektorima. Naravno, kao i dosada oslanjamo se na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije, a kroz takav pristup vjerujemo da dugoročno možemo nastaviti isporučivati prinos koji nadmašuje benchmark indeks uz nižu volatilnost.

InterCapital Short Term Bond - novčani fond

Na novčanom tržištu svjedočili smo velikom broju održanih aukcija trezorskih zapisa od strane Ministarstva financija RH. Održane su čak četiri aukcije jednogodišnjih trezorskih zapisa, tri denominiranih u HRK te jedne denominirane u EUR. Prinos na jednogodišnji HRK trezorac održan je i dalje na istoj razini od 0,09%. Poseban značaj imala je aukcija EUR trezorskog zapisa gdje je prinos ostao nepromijenjen na razini 0,00%.

Ministarstvo financija je dalo mogućnost zamjene dospjelog EUR trezorskog zapisa za novo izdani. Iznos trezorskog zapisa na dospijeću je1,5 milijardi EUR dok je na aukciji izdano 1 milijardu EUR. Razliku od 500 milijuna EUR Ministarstvo financija je pokrilo izdavanje nove lokalne obveznice s valutnom klauzulom H222E po prinosu 0,66% s kuponom 0,50%. Datum namire nove obveznice je 05.02.2019 dok je namira jednogodišnjeg EUR trezorskog zapisa 07.02. Kunska likvidnost na tržištu se kroz prvi mjesec održala na vrlo visokoj razini oko 35 milijardi HRK. Za sad nema novih naznaka kako bi HNM počeo zatezati monetarnu politiku u 2019. godini, dok na posljednje informacije iz ECB-a ukazuju kako je prvo dizanje u Eurozoni sve dalje te se planira tek u 2020.

InterCapital Short Term Bond pod-fond je u siječnju ostvario rast prinosa od 0,01%. Kroz siječanj smo za portfelj dokupljivali kraći hrvatske eurobond krivulje istovremeno smanjujući izloženost Italiji. U narednom periodu planiramo zadržati istu strukturu portfelja. Duracija je na posljednji dan u mjesecu iznosila 0,50.

InterCapital Global Equity - dionički fond

Nakon crnog prosinca, siječanj je na globalnim dioničkim tržištima donio dugo očekivani oporavak. Ključna prekretnica bila je promjena retorike američkog Feda, pri čemu je naglašena strpljivost kod budućih odluka o podizanju kamatnih stopa. To je rezultiralo značajnim padom vjerojatnosti daljnjeg rasta stopa. Osim toga, došlo je i do naznaka napretka u trgovinskim pregovorima SAD-a i Kine. U Europi pak je smanjen rizik Italije nakon što je usvojen prijedlog proračuna. Unatoč kratkotrajnom primirju, politička nesigurnost i dalje postoji od SAD-a, preko Velike Britanije do Italije, a najnoviji makroekonomski pokazatelji i rezultati anketa ukazuju na daljnje usporavanje globalnog gospodarstva.

U okruženju obilježenom pozitivnim sentimentom, globalna su tržišta mjerena MSCI All Country World indeksom u siječnju u eurima porasla 7,95%. Fond je ostvario nešto nižu stopu rasta od 5,41%, prvenstveno zbog naše konzervativnije pozicije u vidu dioničke izloženosti i sektorske alokacije. Dioničku izloženost zadržali smo malo ispod 90%, a volatilnost ograničavamo usmjeravanjem portfelja više ka defanzivnim sektorima. Što se tiče konkretnih imena, značajnih promjena nije bilo izuzev aktivnog upravljanja valutnom izloženošću, primarno valutnim parom EUR/USD.

Sličnim pristupom nastavljamo i dalje. Uzevši u obzir siječanjski nagli rast globalnih tržišta, ne planiramo biti potpuno investirani već u rasponu od 85-90%. Nadalje, struktura portfelja fonda InterCapital Global Equity će naginjati defanzivnijim sektorima koji ipak osiguravaju nešto veću stabilnost kako samog poslovanja kompanija tako i portfelja.

Konačna će izvedba u velikoj mjeri ovisiti o globalnim kretanjima, ali vjerujemo da bi nam dosadašnji fokus na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije trebao i u budućnosti donijeti održiv i konkurentan rezultat uz razumnu volatilnost.

InterCapital Balanced - mješoviti fond

Kretanja na globalnom obvezničkom tržištu su u siječnju najviše bila pod utjecajem monetarne politike FED-a. Možemo reći kako smo doživjeli zaokret u upravljanju monetarnom politiku od strane FED-a koji je najavio nešto manje restriktivnu politiku i zasigurno manji broj dizanja stopa nego što se prethodno očekivalo. Manje agresivna politika FED-a je rezultirala snažnim rastom dioničkih tržišta, poglavito američkog, kojemu je dodatno doprinijelo smirivanje trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine. Sporije zatezanje monetarne politike u SAD-u utjecalo je i na tržišta u razvoju koja su zabilježila vrlo dobre rezultate u siječnju. U siječnju smo svjedočili još jednom pozitivnom izvještaju s američkog tržišta rada. Drugi mjesec u nizu je kreirano preko 300 tisuća novih poslova što je iznad očekivanja.

Izdvajamo i situaciju oko Brexita gdje je britanski premijer Theresa May uspjela opstati na čelu parlamenta pri izglasavanju povjerenja obvezujući se ispregovarati povoljnije uvjete izlaska Velike Britanije iz Europske Unije. Prema prvim reakcijama da se naslutiti kako će Europska Komisija biti vrlo tvrd pregovarač te nepopustljiv prema novom prijedlogu plana premijera May. U narednom mjesecu očekujemo nove i značajnije vijesti oko trgovinskog sukoba i Brexita te tako veću volatilnost na tržištima.

Nakon crnog prosinca, siječanj je na globalnim dioničkim tržištima donio dugo očekivani oporavak. Ključna prekretnica bila je promjena retorike američkog Feda. Osim toga, došlo je i do naznaka napretka u trgovinskim pregovorima SAD-a i Kine. U Europi pak je smanjen rizik Italije nakon što je usvojen prijedlog proračuna. Unatoč kratkotrajnom primirju, politička nesigurnost i dalje postoji od SAD-a, preko Velike Britanije do Italije, a najnoviji makroekonomski pokazatelji i rezultati anketa ukazuju na daljnje usporavanje globalnog gospodarstva.

InterCapital Balanced fond je u siječnju ostvario značajan rast prinosa od 3,82%. Najveći doprinos rastu imala je dionička komponenta portfelja. Globalna dionička tržišta mjerena MSCI All Country World indeksom su u siječnju u eurima porasla 7,95%. Dionički dio portfelja Fonda je ostvario nešto nižu stopu rasta od oko 6%, prvenstveno zbog naše konzervativnije pozicije u vidu sektorske alokacije. Za portfelj smo aktivno upravljali valutnom izloženošću fonda povećavajući izloženost HRK s 3% na 26% uslijed očekivanja aprecijacije. U narednom periodu planiramo disperzirati ulaganja na tržišta u razvoju, periferiju, državne obveznice jezgre Eurozone i SEE i CEE regiju. Također, planiramo ostvariti dodatni prinos za naše udjelničarima kroz investiranje u valute u kojima vidimo vrijednost.

InterCapital Global Bond - obveznički fond

Kretanja na globalnom obvezničkom tržištu su u siječnju najviše bila pod utjecajem monetarne politike FED-a. Možemo reći kako smo doživjeli zaokret u upravljanju monetarnom politiku od strane FED-a koji je najavio nešto manje restriktivnu politiku i zasigurno manji broj dizanja stopa nego što se prethodno očekivalo. Manje agresivna politika FED-a je rezultirala snažnim rastom dioničkih tržišta, poglavito američkog, kojemu je dodatno doprinijelo smirivanje trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine. Sporije zatezanje monetarne politike u SAD-u utjecalo je i na tržišta u razvoju koja su zabilježila vrlo dobre rezultate u siječnju. U siječnju smo svjedočili još jednom pozitivnom izvještaju s američkog tržišta rada. Drugi mjesec u nizu je kreirano preko 300 tisuća novih poslova što je iznad očekivanja.

Izdvajamo i situaciju oko Brexita gdje je britanski premijer Theresa May uspjela opstati na čelu parlamenta pri izglasavanju povjerenja obvezujući se ispregovarati povoljnije uvjete izlaska Velike Britanije iz Europske Unije. Prema prvim reakcijama da se naslutiti kako će Europska Komisija biti vrlo tvrd pregovarač te nepopustljiv prema novom prijedlogu plana premijera May. U narednom mjesecu očekujemo nove i značajnije vijesti oko trgovinskog sukoba i Brexita te tako veću volatilnost na tržištima.

Hrvatski eurobondovi su zabilježi izuzetan mjesec. Cijena izdanja denominiranih u EUR i USD je značajno rasla tijekom siječnja. Posebno ističemo dulji kraj EUR eurobond krivulje gdje su sva izdanja dosegla rekordno visoke cijene rastući u rasponu od 2,45% do 2,80%. Ministarstvo financija RH je krajem mjeseca najavilo nova izdanja obveznica na lokalnom tržištu. Izdavat će se obveznica uz valutnu klauzulu s dospijećem u veljači 2022. i druga tranša H297A obveznice. Izdanjem H222E će se djelomično prolongirati dospijeće 1,5 milijardi EUR trezorskog zapisa.

Intercapital Global Bond fond je u siječnju ostvario značajan rast prinosa od 0,46%. U siječnju smo bili dosta aktivni po pitanju trgovanja vrijednosnim papirima. Za portfelj smo smanjivali izloženost hrvatskim eurobondovima uslijed značajnog rasta cijene te smo smanjivali izloženost korporativnim obveznicama. Također aktivno smo upravljali valutnom izloženošću fonda povećavajući izloženost HRK s 17% na 50% uslijed očekivanja aprecijacije. U narednom periodu planiramo i dalje smanjivati izloženost hrvatskim državnim obveznicama te disperzirati ulaganja na tržišta u razvoju, periferiju, državne obveznice jezgre Eurozone i SEE i CEE regiju. Također, planiramo ostvariti dodatni prinos za naše udjelničarima kroz investiranje u valute u kojima vidimo vrijednost.

InterCapital Dollar Bond - obveznički fond

Nakon crnog prosinca, siječanj je na globalnim dioničkim tržištima donio dugo očekivani oporavak. Ključna prekretnica bila je promjena retorike američkog Feda, pri čemu je naglašena strpljivost kod budućih odluka o podizanju kamatnih stopa. To je rezultiralo značajnim padom vjerojatnosti daljnjeg rasta stopa. Osim toga, došlo je i do naznaka napretka u trgovinskim pregovorima SAD-a i Kine. U Europi pak je smanjen rizik Italije nakon što je usvojen prijedlog proračuna. Unatoč kratkotrajnom primirju, politička nesigurnost i dalje postoji od SAD-a, preko Velike Britanije do Italije, a najnoviji makroekonomski pokazatelji i rezultati anketa ukazuju na daljnje usporavanje globalnog gospodarstva.

U okruženju obilježenom pozitivnim sentimentom, globalna su tržišta mjerena MSCI All Country World indeksom u siječnju u eurima porasla 7,95%. InterCapital Dollar Bond je ostvario nešto nižu stopu rasta od 5,41%, prvenstveno zbog naše konzervativnije pozicije u vidu dioničke izloženosti i sektorske alokacije. Dioničku izloženost zadržali smo malo ispod 90%, a volatilnost ograničavamo usmjeravanjem portfelja više ka defanzivnim sektorima. Što se tiče konkretnih imena, značajnih promjena nije bilo izuzev aktivnog upravljanja valutnom izloženošću, primarno valutnim parom EUR/USD.

Sličnim pristupom nastavljamo i dalje. Uzevši u obzir siječanjski nagli rast globalnih tržišta, ne planiramo biti potpuno investirani već u rasponu od 85-90%. Nadalje, struktura portfelja će naginjati defanzivnijim sektorima koji ipak osiguravaju nešto veću stabilnost kako samog poslovanja kompanija tako i portfelja. Konačna će izvedba u velikoj mjeri ovisiti o globalnim kretanjima, ali vjerujemo da bi nam dosadašnji fokus na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije trebao i u budućnosti donijeti održiv i konkurentan rezultat uz razumnu volatilnost.

Svi fondovi društva InterCapital Asset Management

Izvor: InterCapital Asset Management d.o.o. / Hrportfolio.hr

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju 2023.)(na kraju 2023.)

(koji na 31.12.2023. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
InterCapital Global Technology - klasa B A +42,64%  5
OTP indeksni A +31,15%  4
Capital Breeder +29,68%  3

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,08920 0,00
0,00%
GBP
0,85525 0,00
0,13%
CHF
0,96300 0,00
0,18%
JPY
162,51000 0,48
0,30%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
90,40 €
15.03.2024
1,03%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 31.03.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 31.03.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 19.03. 10:45  2786,25
12,69
0,46
CROBEX10* 19.03. 10:45  1686,10
8,25
0,49
CROBEX10tr* 19.03. 10:45  1832,94
8,96
0,49
ADRIAprime* 19.03. 10:45  1886,63
-7,51
-0,40
CROBISTR* 18.03. 16:31  173,2127
0,01
0,01
CROBIS* 18.03. 16:31  96,3739
0,00
0,00
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (10:50:34 19.03.2024)
(10:50:34 19.03.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
RIVP
5,04 €
0,80%
144.197,16 €
ZABA
17,70 €
-0,56%
88.300,00 €
PODR
160,00 €
-0,62%
43.249,50 €
KOEI
260,00 €
1,56%
34.254,00 €
KODT2
1.300,00 €
0,00%
30.220,00 €
KODT
1.350,00 €
3,05%
24.180,00 €
HT
29,60 €
0,34%
7.965,90 €
ERNT
196,00 €
-0,51%
6.867,50 €
SPAN
47,90 €
0,00%
5.748,00 €
INA
468,00 €
2,63%
5.148,00 €
Redovni dionički promet:   
420.636,85 €
Redovni obveznički promet:   
20.000,00 €
Sveukupni promet:   
440.636,85 €