NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

EURIZON ASSET MANAGEMENT CROATIA D.O.O. Objavljeno: 18.02.2022
Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - siječanj 2022.

Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - siječanj 2022.

Eurizon HR Start fond

Fond je u siječnju pao za 0,14% ulažući u obveznice Republike Hrvatske te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka u Republici Hrvatskoj. Duracija Eurizon HR Start fonda je krajem mjeseca bila 1,55.

Trgovanje na novčanom tržištu proteklo je u očekivano mirnom okruženju uz konstantno slabu potražnju za kunama te visoku razinu viška likvidnosti u sustavu od preko 75 milijardi kuna. Tržišne kamatne stope, sukladno tome, ostale su nepromijenjene a zbog visoke likvidnosti u sustavu i dalje izostaje interes banaka na tjednim repo aukcijama HNB-a. U siječnju je održana jedna aukcija trezorskih zapisa na kojoj je jednogodišnji trezorski zapis porastao za 1 bazni poen na 0,01% a Ministarstvo financija upisalo 1,7 milijardi kuna. U narednom razdoblju očekujemo i dalje beznačajnu potražnju za kunama, skromne volumene te stagnaciju kamatnih stopa duž krivulje.

Eurizon HR D-Start fond

Fond je u siječnju pao za 0,46% ulažući u obveznice Republike Hrvatske denominirane u dolaru, obveznice Rumunjske i Italije denominirane u dolaru, obveznice i trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka. Duracija Eurizon HR D-Start fonda je krajem mjeseca bila 1,29.

Prvo ovogodišnje zasjedanje čelnika FED-a proteklo je očekivano uz više nego izvjesno podizanje referentnog kamatnjaka u ožujku kako bi se suzbili inflatorni pritisci. Guverner FED-a izrazio je i mogućnost za agresivnijim podizanjem kamatnih stopa ukoliko to bude potrebno. Investitori  su nakon takve restriktivne retorike pomaknuli svoja očekivanja s četiri na čak pet podizanja referentnog kamatnjaka u 2022. Tijekom veljače, zbog zaoštravanja monetarne politike, očekujemo povećanje kamatnih stopa duž cijele dolarske krivulje.

Eurizon HR Short Term Bond fond

Eurizon HR Short Term Bond fond je u siječnju izgubio na vrijednosti 0,21%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi zabilježio je umjerene razine u iznosu od 452 milijuna kuna. U siječnju je trgovano gotovo svim kunskim izdanjima obveznica Republike Hrvatske ravnomjerno, a s nešto većim volumenima ističe se kunska obveznica dospijeća u ožujku 2025. godine, uz prinos od 0,10%. Povišene stope inflacije uzrokovale su rast prinosa na globalnim obvezničkim izdanjima tj. pad cijena, što se prelilo i na domaće obvezničko tržište. Zadnjim danom siječnja najavljeno je novo domaće obvezničko izdanje Republike Hrvatske, koje će se izdati na rok od 8 godina u valutnoj klauzuli kako bi se refinancirale dvije obveznice koje dospijevaju početkom veljače, u iznosima od 500 milijuna eura i 3 milijarde kuna.  Modificirana duracija fonda krajem siječnja iznosi 1,85.

Eurizon HR Euro Short Term Bond fond

Eurizon HR Euro Short Term Bond fond je u siječnju izgubio na vrijednosti 0,50%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi zabilježio je umjerene razine u iznosu od 452 milijuna kuna. Većinski se trgovalo kunskim izdanjima obveznica Republike Hrvatske, dok je izdanjima vezanim uz euro ostvareno nešto više od šestine ukupnog mjesečnog prometa. Najlikvidnija obveznica u siječnju bila je indeksirano izdanje Republike Hrvatske dospijeća 2034. godine, uz prinos od 1,23%. Euroobveznice zemalja regije kojima smo izloženi od početka godine bilježe rast prinosa, tj. pad cijena kao posljedicu visokih stopa inflacije kojima smo svjedoci ovih dana, a koje će centralne banke pokušati zaustaviti restriktivnijom monetarnom politikom, odnosno skorim dizanjem kamatnih stopa. Modificirana duracija fonda krajem siječnja iznosi 1,97.

Eurizon HR Bond fond

Eurizon HR Bond fond u siječnju bilježi pad cijene udjela za 1,64%. Na sastanku FED-a u siječnju potvrđena je odluka o zaoštravanju monetarne politike i dizanju referentne kamatne stope u ožujku, kako bi se suzbile visoke stope inflacije kojima svjedočimo posljednjih mjeseci. Ovisno o situaciji na tržištu ponajviše vezano uz inflaciju, čelnik FED-a je iskazao spremnost za još oštriju monetarnu politiku te uslijed navedenog  tržište percipira dizanje referentnog kamatnjaka pet puta tijekom tekuće godine. Uz podizanje kamata očekuje se i ciljano smanjenje bilance FED-a tijekom ili krajem ljetnih mjeseci, što bi moglo donijeti dodatnu dozu volatilnosti na obveznička tržišta. Rumunjske euroobveznice dospijeća 2030. godine su najviše negativno utjecale na izvedbu u siječnju, a pratile su ih domaće kunske obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2029. godine. Zadnjim danom siječnja najavljeno je novo domaće obvezničko izdanje Republike Hrvatske, koje će se izdati na rok od 8 godina u valutnoj klauzuli kako bi refinancirali dvije obveznice koje dospijevaju početkom veljače, u iznosima od 500 milijuna eura i 3 milijarde kuna.  Modificirana duracija fonda krajem siječnja  iznosi 4,47.

Eurizon HR Conservative 10 fond

Eurizon HR Conservative 10 fond je u siječnju zabilježio pad cijene udjela od 1,36%, a obveznička komponenta fonda ovaj mjesec imala je negativan doprinos. Najveći negativan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2031. godine, a slijedile su ih po izvedbi kunske obveznice Republike Hrvatske dospijeća u srpnju  2028. godine. Modificirana duracija fonda krajem siječnja iznosi 4,29. Dionička komponenta fonda koja se sastoji od financijskog instrumenta (ETF-a) s izloženošću prema njemačkom DAX indeksu bilježi pad od 2,61% u siječnju. Pad europskih dioničkih indeksa, pa tako i njemačkog DAX-a, najvećim dijelom je uzrokovan zaoštravanjem retorike Američke središnje banke (FED), odnosno najavljenim bržim od očekivanja povlačenjem monetarnih poticaja, što je uzrokovalo pad cijena obveznica ali i volatilnost pa zatim i pad dioničkih tržišta. Kao i mnogo puta do sada, američko tržište kapitala, kao najvažnije svjetsko tržište, diktiralo je trendove i na ostalim tržištima pa tako i europskom. Investitori su nastojali procijeniti može li najavljeno zaoštravanje monetarne politike ugroziti ekonomski oporavak te slijedi li isto i u Europi, što je povećalo averziju prema riziku i potaknulo pad dioničkih tržišta.

Nakon proteka redovnog zasjedanja FED-a održanog 25. i 26. siječnja te nakon objave dobrih poslovnih rezultata pojedinih kompanija, dionički indeksi bilježe djelomičnu stabilizaciju i oporavak krajem mjeseca, no nedovoljno da bi se nadoknadio minus od početka godine. Makroekonomski podaci sugeriraju nešto slabiji ulazak u godinu njemačke ekonomije, što je očekivano s obzirom na utjecaj omikron virusa, no očekuje se ubrzavanje aktivnosti u nastavku godine. Udio dioničke komponente u neto imovini fonda krajem siječnja je iznosio 7,4%, što je povećanje za gotovo 3 postotna boda u odnosu na kraj prethodne godine.

Eurizon HR Global fond

Siječanj je bio negativan za vodeća svjetska dionička tržišta, prije svega pod utjecajem sve restriktivnijeg tona vodeće svjetske središnje banke, američkog FED-a, čiji čelnici u svojim izjavama nagovještavaju snažnije povlačenje monetarnih poticaja no što je bilo očekivano, kako bi suzbili povišene stope inflacije, u uvjetima snažnog ekonomskog oporavka. Guverner FED-a Powell je na konferenciji za medije nakon zasjedanja FED-a održanog 25. i 26. siječnja, istaknuo kako inflacijski pritisci ne jenjavaju te da bi se u kratkom roku mogli i pojačati, zbog čega će FED biti posvećen očuvanju stabilnosti cijena, odnosno u prijevodu reagirati dizanjem kamatnih stopa koliko bude potrebno. Powell je potvrdio kako prvo dizanje kamatnih stopa možemo očekivati u ožujku te je potvrdio snagu američkog ekonomskog oporavka i tržišta rada, koje FED s pozornošću prati i istaknuo je pouzdanost kako američkoj ekonomiji više nisu potrebni kontinuirani monetarni poticaji. Američko tržište kao najvažnije svjetsko tržište kapitala, je i ovog puta efektom prelijevanja diktiralo trendove i na ostalim tržištima, pa i europskom, što je uzrokovalo minuse u većem dijelu siječnja. Dionička tržišta nakon sjednice FED-a i objave boljih od očekivanja poslovnih rezultata američkog Apple-a i još nekih kompanija, bilježe djelomični oporavak i stabilizaciju do kraja siječnja, no nedovoljnu da bi se nadoknadili minusi od početka godine. Američki S&P 500 indeks primjerice bilježi pad od 5,26% u siječnju, njemački DAX -2,6%, europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 -2,88%, japanski Nikkei 225 -6,22% te kineski Shanghai Composite -7,65%. Makroekonomski podaci upućuju na nastavak globalnog ekonomskog oporavka, uz nešto slabiju izvedbu na početku godine zbog još uvijek izraženog utjecaja pandemije i omikron varijante, no isto tako i ubrzavanja u nastavku godine. Očekuje se kako najavljeni umjereni tempo povlačenja monetarnih  poticaja ne bi trebao zaustaviti ekonomski oporavak, a samim time niti rast zarada kompanija. Krajem siječnja udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je  50,7%, što predstavlja smanjenje izloženosti za nešto više od 1 postotni bod u odnosu na kraj prethodne godine.

Obveznički dio portfelja ostvario je negativan doprinos u siječnju. Najveći negativan utjecaj na prinos Eurizon HR Global fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2031. godine, a slijedile su ih po izvedbi kunske obveznice Republike Hrvatske dospijeća u srpnju  2028. godine. Modificirana duracija fonda krajem siječnja iznosi 1,92.

Eurizon HR Moderate 30 fond

Eurizon HR Moderate 30 fond je u siječnju izgubio na vrijednosti -1,46%. Obveznički dio portfelja ostvario je negativan doprinos. Najveći negativan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine, a slijedile su ih euroobveznice Rumunjske dospijeća 2031. godine. Euroobveznice zemalja regije kojima smo izloženi od početka godine bilježe rast prinosa, tj. pad cijena kao posljedicu visokih stopa inflacije kojima smo svjedoci ovih dana, a koje će centralne banke pokušati zaustaviti restriktivnijom monetarnom politikom odnosno skorim dizanjem kamatnih stopa.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću prema dioničkim tržištima SAD-a i Europe bilježi negativan doprinos u siječnju, pri čemu su cijene udjela fondova zabilježile pad u rasponu od 1,12% do 1,69%, manje od pada vodećih američkih i europskih indeksa. Siječanj je bio negativan za američko i europsko dioničko tržište, prije svega pod utjecajem spomenutog sve restriktivnijeg tona vodećih svjetskih središnjih banaka, čiji čelnici u svojim izjavama nagovještavaju snažnije povlačenje monetarnih poticaja no što je bilo očekivano, kako bi suzbili povišene stope inflacije, u uvjetima snažnog ekonomskog oporavka. Američko tržište kao najvažnije svjetsko tržište kapitala, je i ovog puta efektom prelijevanja diktiralo trendove i na ostalim tržištima, pa i europskom. Dionička tržišta nakon sjednice FED-a krajem siječnja i objave boljih od očekivanja poslovnih rezultata američkog Apple-a i još nekih kompanija, bilježi djelomični oporavak i stabilizaciju, no nedovoljnu da bi se nadoknadili minusi od početka godine. Američki S&P 500 indeks primjerice bilježi pad od 5,26% u siječnju, njemački DAX -2,6% a europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 -2,88%. Makroekonomski podaci upućuju na nastavak globalnog ekonomskog oporavka, uz nešto slabiju izvedbu na početku godine zbog još uvijek izraženog utjecaja pandemije i omikron varijante virusa, no isto tako i ubrzavanja u nastavku godine. Očekuje se kako najavljeni umjereni tempo povlačenja monetarnih  poticaja ne bi trebao zaustaviti ekonomski oporavak, a samim time niti rast zarada kompanija. Krajem siječnja, udio investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću dioničkim tržištima SAD-a i Europe u neto imovini fonda, iznosio je 29,39%,  što predstavlja rast izloženosti od otprilike 0,8 postotnih bodova u odnosu na kraj prosinca prošle godine.

Eurizon HR Flexible 30 fond

Cijena udjela fonda u siječnju bilježi pad od 1,89%, pri čemu su dionička i obveznička komponenta negativno doprinijele promjeni cijene udjela fonda. Globalna dionička tržišta u prvim su danima siječnja nastavili u pozitivnom trendu koji seže s kraja protekle godine. Sukladno tome, neki od vodećih svjetskih dioničkih indeksa, početkom su mjeseca dosegli nove povijesne maksimume. Međutim, nekoliko dana kasnije slika tržišta se u potpunosti promijenila te su cijene dioničkih vrijednosnih papira počele naglo padati. Do kraja prve polovice mjeseca dionička su tržišta obilježena uglavnom negativnim prinosima, uz nekoliko pozitivnih dana koji su popravili ukupan dojam. Početkom druge polovice mjeseca dolazi do značajnije korekcije na dioničkom tržištu te vrijednosti dioničkih indeksa padaju na najniže razine u proteklih više od pola godine. Više je razloga za ovako netipično visoku razinu volatilnosti na dioničkim tržištima tijekom siječnja, a jedan od ključnih su objave centralnih banaka o skorom početku podizanja kamatnih stopa, koje negativno utječe na vrednovanje dioničkih financijskih instrumenata. U siječnju je američki S&P 500 indeks oslabio za 5,26%, dok je europski blue - chip indeks EuroStoxx 50 izgubio 2,88% svoje vrijednosti. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu fonda u proteklom su mjesecu oslabili za 5,92% odnosno 2,97%.

Nakon pozitivnog rezultata ostvarenog u prosincu, dionička komponenta Eurizon HR Flexible 30 fonda u siječnju je zabilježila negativan prinos. Gotovo svi financijski instrumenti koji sačinjavaju obvezničku komponentu na mjesečnoj su razini realizirali negativne rezultate, a izuzetak su bili tek oni instrumenti koji ulažu u obveznice država u razvoju denominirane u lokalnim valutama. Dionička izloženost fonda krajem mjeseca iznosila je otprilike 25,00%

Eurizon HR International Multi Asset fond

Cijena udjela fonda u siječnju bilježi pad od 1,09%, pri čemu su dionička i obveznička komponenta dale negativan doprinos promjeni cijene udjela fonda. Nakon odličnog kraja godine, odnosno, visokih prinosa zabilježenih u prosincu, svjetska dionička tržišta u siječnju su pretrpjela gubitke. Prvi dani u mjesecu, obilježeni su nastavkom rasta na dioničkim tržištima, da bi se ubrzo nakon toga počeli nizati negativni rezultati. Velika količina informacija koje negativno utječu na vrednovanje dioničkih vrijednosnih papira bila je glavni okidač za ovako loše prinose na dioničkim tržištima diljem svijeta u siječnju. Među njima se ističu visoka stopa inflacije koja se povećava iz mjeseca u mjesec te za koju monetarne vlasti za sada nemaju rješenje. Nadalje, objave centralnih banaka o početku podizanja kamatnih stopa u narednom razdoblju, negativno su utjecale na promjene cijena dionica dok su još negativniji učinak imale na vrednovanje dužničkih vrijednosnih papira. Negativno su pridonijeli i kvartalni rezultati pojedinih kompanija objavljeni tijekom siječnja koji su bili slabiji od očekivanih. Sukladno tome, u siječnju je vodeći njemački dionički indeks Dax oslabio za 2,60%, dok je jedan od vodećih američkih dioničkih indeksa S&P 500 izgubio 5,26% svoje vrijednosti. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu Eurizon HR International Multi Asset fonda u siječnju su oslabili za 3,77% odnosno 6,07%.

Mjesec je uglavnom obilježen padom cijena odnosno porastom prinosa dužničkih vrijednosnih papira svih kategorija. Rast cijena zabilježen je tek kod ponekih financijskih instrumenata koji ulažu u obveznice država u razvoju denominirane u lokalnim valutama. Izloženost prema fondovima s direktnom dioničkom izloženošću krajem mjeseca iznosila je otprilike 3,50%.

Eurizon HR Dollar Progressive

Fond je u siječnju umanjio svoju vrijednost za 1,70%. Obveznički dio portfelja ostvario je negativan doprinos. Prinos dolarskih obveznica zemalja u razvoju je porastao, tj. cijene obveznica su snižene uslijed i nadalje visokih stopa inflacije protiv kojih se FED planira boriti restriktivnijom monetarnom politikom te podizanjem kamatnih stopa već krajem ovog kvartala. Negativnoj mjesečnoj izvedbi ponajviše su doprinijele državne obveznice Italije dospijeća 2024. godine, a slijedile su ih obveznice Republike Hrvatske dospijeća također 2024. godine. Modificirana duracija Eurizon HR Dollar Progressive fonda krajem siječnja iznosi 1,41.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od udjela u investicijskim fondovima s izloženošću prema globalnom dioničkom tržištu, u siječnju je zabilježila negativan doprinos, uz negativan prinos sva tri dionička fonda, Eurizon Fund Equity Innovation (-6,13%), Eurizon Fund Equity Planet (-6,97%) i Eurizon Fund Equity People (-5,73%). Pozitivan sentiment koji nas je pratio kroz cijelu proteklu godinu u siječnju je izblijedio. Za takav razvoj scenarija postoji više razloga, ali neki od ključnih su najave monetarnih vlasti o skorom početku podizanja kamatnih stopa, rekordno visoka stopa inflacije u SAD - u za prosinac, ali i slabiji kvartalni rezultati kompanija objavljeni tijekom siječnja. Američki S&P 500 indeks u siječnju je zabilježio pad od 5,26%, njemački Dax indeks pad od 2,60%, dok je japanski Nikkei 225 oslabio za 6,22%. Krajem siječnja, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je otprilike 13,20%, što predstavlja povećanje od oko 0,70% u odnosu na kraj prosinca.

Eurizon HR Equity fond

Eurizon HR Equity fond je nakon dobrog završetka prošle godine i ostvarenog prinosa od +20,29%, nastavio pozitivan trend i u prvom mjesecu 2022. godine. Tako je cijena udjela Eurizon HR Equity fonda u siječnju narasla za 1,5%.

U siječnju su sva regionalna dionička tržišta realizirala pozitivne prinose. Najveći porast indeksa realiziralo je tržište dionica u Srbiji gdje je lokalni dionički indeks BELEX15 porastao za 4,64%. Značajni porast realizirala je dionica Komercijalne banke a.d., ali uz neznačajan volumen trgovanja, a sama Beogradska burza je objavila da  je u siječnju ukupan promet dionicama iznosio svega 525,5 tisuća eura.

Domaći dionički indeks CROBEX u siječnju je realizirao drugi najveći prinos među regionalnim dioničkim tržištima (+2,56%). Među likvidnijim komponentama CROBEX indeksa najviše je porasla dionica Podravke d.d. (+8,23%). Trend pada ukupnog prometa dionicama je preokrenut u siječnju, tako je ukupan siječanjski promet iznosio 45,42 milijuna eura što predstavlja mjesečni rast od 75,84%. AD Plastik Grupa je ugovorila nove poslove u Rusiji s VW Grupom u vrijednosti 16,2 milijuna eura, s  predviđenim trajanjem projekta od sedam godina. 

Slovenski dionički indeks SBITOP je ojačao za 2,54%, a realiziran je promet od 39 milijuna eura što je za 6,29% više nego u prethodnom mjesecu. Dionicom Krke d.d. realiziran je promet od 13,82 milijuna eura što predstavlja 35,41% (isključujući blok transakcije), a cijena joj je pala za 2,54%. U siječnju je najveći porast realizirala je dionica Zavarovalnice Triglav d.d. (+6,79%), a prati je dionica Petrola d.d. sa dobitkom od 6,3%.

Rumunjsko tržište dionica zabilježilo je u siječnju najmanji porast među regionalnim dioničkim tržištima, a lokalni dionički indeks BET ojačao je za 0,99%.
Mi smo u siječnju povećavali izloženost domaćem, slovenskom i rumunjskom tržištu dionica, dok smo smanjivali izloženost dionicama u Srbiji. Ostalih značajnijih promjena nije bilo. 

Eurizon HR Equity World fond

Cijena udjela Eurizon HR Equity World fonda u siječnju bilježi pad od 4,58%. Na strani gubitnika su se našle sve dioničke komponente fonda osim pozicije IQQE GY (tržišta u razvoju) koja je realizirala dobitak od 1,27%. Najveći pad realizirala je komponenta koja je izložena dioničkim tržištima Europe (CEMR GY -7,65%). Komponenta koja je izložena dioničkim tržištima Azije (bez Japana) XAXJ GY realizirala je najmanji pad (-0,17%).

Dana 25. i 26. siječnja održana je sjednica FED-a (Američke središnje banke) na kojoj nije došlo do promjene kamatnih stopa te je najavljen završetak programa otkupa obveznica na tržištu početkom ožujka ove godine. Vodeći čovjek FED-a Guverner Powell je istaknuo kako inflacijski pritisci ne jenjavaju te da bi se u kratkom roku mogli i pojačati, zbog čega će FED biti posvećen očuvanju stabilnosti cijena, odnosno reagirati dizanjem kamatnih stopa koliko bude potrebno. Američko dioničko tržište kao najvažnije svjetsko tržište, je i ovog puta efektom prelijevanja diktiralo trendove i na ostalim tržištima, što je uzrokovalo minuse u većem dijelu siječnja. Dionička tržišta nakon sjednice FED-a i objave boljih od očekivanja poslovnih rezultata američkog Apple-a i još nekih kompanija, bilježe djelomični oporavak i stabilizaciju do kraja siječnja, no nedovoljnu da bi se nadoknadili minusi od početka godine. Od vodećih svjetskih dioničkih indeksa najveći gubitak realizirao je američki S&P 500 indeks koji je potonuo za 5,26%.

Udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda krajem siječnja iznosio je 91,84%.

Svi fondovi društva Eurizon HR

Izvor: Eurizon Asset Management Croatia / Hrportfolio.hr

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju Q1 - 2024)(na kraju Q1 - 2024)

(koji na 29.03.2024. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
Erste Quality Equity +12,06%  5
InterCapital Global Technology - klasa B A +11,60%  5
OTP indeksni A +11,36%  4

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,06740 0,00
0,40%
GBP
0,86050 0,00
-0,32%
CHF
0,97240 0,00
0,32%
JPY
165,23000 0,72
0,44%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,75 €
23.04.2024
0,00%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 24.04. 15:21  2786,34
-0,72
-0,03
CROBEX10* 24.04. 15:20  1687,15
-3,69
-0,22
CROBEX10tr* 24.04. 15:20  1834,08
-4,01
-0,22
ADRIAprime* 24.04. 15:24  1872,15
-2,51
-0,13
CROBISTR* 23.04. 16:31  172,994
0,01
0,01
CROBIS* 23.04. 16:31  96,0146
0,00
0,00
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (15:34:30 24.04.2024)
(15:34:30 24.04.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
KODT2
1.470,00 €
2,08%
241.730,00 €
RIVP
5,22 €
0,38%
92.928,60 €
7SLO
26,29 €
0,54%
70.799,79 €
HPB
230,00 €
2,68%
48.606,00 €
ZABA
16,70 €
-0,89%
41.293,20 €
KODT
1.470,00 €
5,00%
30.850,00 €
7BET
13,85 €
0,14%
27.921,60 €
HT
30,60 €
0,00%
26.782,40 €
KOEI
256,00 €
0,00%
21.550,00 €
7CASH
101,82 €
0,03%
19.956,72 €
Redovni dionički promet:   
737.476,29 €
Redovni obveznički promet:   
29.073,17 €
Sveukupni promet:   
766.549,46 €