NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

EURIZON ASSET MANAGEMENT CROATIA Objavljeno: 17.04.2023
Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - ožujak 2023.

Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - ožujak 2023.

Eurizon HR Start fond

Fond Eurizon HR Start je u ožujku porastao za 0,26% ulažući u obveznice Republike Hrvatske, Njemačke, Austrije, Francuske te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka u Republici Hrvatskoj. Duracija Eurizon HR Start fonda je krajem mjeseca bila 0,86.

Europska središnja banka je na zasjedanju u ožujku podignula referentni kamatnjak za 50 baznih bodova kako bi suzbila inflatorne pritiske bez obzira na novonastale probleme u bankarskom sektoru. Kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja tako je podignuta s 3,00% na 3,50%, a kamatna stopa na novčani depozit s 2,50% na 3,00%. Kamatne stope na domaćem tržištu, sukladno kamatnim prilikama u Europi, bilježe rast duž cijele krivulje.

Tijekom ožujka nije bilo aukcije trezorskih zapisa Ministarstva financija. Prinos na jednogodišnji trezorski zapis i dalje je na 2,70% dok su prinosi na trezorske zapise dospijeća 91 i 182 dana 2,00% i 2,20%. U narednom razdoblju na domaćem tržištu, nakon sastanka ECB-a, očekujemo blago povećanje kamatnih stopa duž krivulje.

Eurizon HR D-Start fond

Fond Eurizon HR D-Start je u ožujku porastao za 0,79% ulažući u obveznice Republike Hrvatske denominirane u dolaru, obveznice Rumunjske i Italije denominirane u dolaru, obveznice i trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka. Duracija Eurizon HR D-Start fonda je krajem mjeseca bila 1,14.

Američka središnja banka je na zasjedanju u ožujku nastavila s restriktivnom monetarnom politikom, podignuvši referentni kamatnjak za 25 baznih bodova te se sada nalazi u rasponu 4,75-5,00%. Guverner FED-a Jerome Powell zauzeo je čvrst stav o borbi protiv visoke inflacije tako da se i na sljedećem zasjedanju u svibnju očekuje povećanje kamatnjaka za 25 baznih bodova. Novonastala kriza bankarskog sektora ne zabrinjava vrh FED-a koji očito smatra da je američki bankarski sustav zdrav i otporan.

U travnju, u skladu s navedenim, očekujemo blago povećanje kamatnih stopa duž cijele dolarske krivulje.

Eurizon HR Short Term Bond fond

Fond Eurizon HR Short Term Bond je u ožujku povećao svoju vrijednost za 0,31%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi porastao je u odnosu na prethodni mjesec te je iznosio solidnih 98 milijuna eura. Od svih obvezničkih izdanja daleko najviše se trgovalo obveznicom Republike Hrvatske dospijeća u srpnju 2024. godine, uz prinos od 3,10%, a po volumenu slijedile su obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2026. godine, uz prinos od 3,60%.

U ožujku je ECB nastavio sa zaoštravanjem monetarne politike putem dizanja referentnih kamatnih stopa za 50 baznih bodova, što se očituje kroz atraktivne prinose obveznicama kratkih dospijeća. Modificirana duracija fonda krajem ožujka iznosi 1,19.

Eurizon HR Euro Short Term Bond fond

Fond Eurizon HR Euro Short Term Bond je u ožujku povećao svoju vrijednost za 0,49%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi porastao je u odnosu na prethodni mjesec te je iznosio solidnih 98 milijuna eura. Od svih obvezničkih izdanja daleko najviše se trgovalo obveznicom Republike Hrvatske dospijeća u srpnju 2024. godine, uz prinos od 3,10%, a po volumenu slijedile su obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2026. godine, uz prinos od 3,60%.

U ožujku je ECB nastavio sa zaoštravanjem monetarne politike putem dizanja referentnih kamatnih stopa za 50 baznih bodova, što se očituje kroz atraktivne prinose obveznicama kratkih dospijeća. Mi smo nastavili investirati dio imovine u obveznice zemalja zapadne Europe kraćih dospijeća koje trenutno nose atraktivnije prinose od depozita u bankama sličnih rokova.

Modificirana duracija fonda krajem ožujka iznosi 1,22.

Eurizon HR Bond fond

Fond Eurizon HR Bond je u ožujku porastao 1,14%. Nastavio se trend podizanja kamatnih stopa od strane centralnih banaka. FED je u ožujku podigao kamatne stope za 25 baznih bodova, na raspon od 4,75-5,0%. Nakon ovog zadnjeg podizanja postoji mogućnost za još jedno, također u visini od 25 baznih bodova, poslije čega se očekuje da smo dosegli terminalnu stopu.

Nešto restriktivniju monetarnu politiku zadržao je ECB uz novo podizanje referentnih kamatnjaka za 50 baznih bodova, uz retoriku kako će ekonomski pokazatelji, prije svega razina stope inflacije utjecati na buduće kretanje kamatnih stopa. U ožujku je nastavljen trend povećanja izloženosti obvezničkom tržištu Zapadne Europe duljih dospijeća. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Austrije dospijeća 2033. godine.

Modificirana duracija fonda krajem ožujka iznosi 4,69.

Eurizon HR Conservative 10 fond

Fond Eurizon HR Conservative 10 je u ožujku porastao 0,70%, a obveznička komponenta fonda ovaj mjesec je imala pozitivan doprinos. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2027. godine, koje su slijedile euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2028. godine. Nastavio se trend podizanja kamatnih stopa od strane centralnih banaka. FED je u ožujku podigao kamatne stope za 25 baznih bodova, na raspon od 4,75-5,0%. Nakon ovog zadnjeg podizanja postoji mogućnost za još jedno, također u visini od 25 baznih bodova, poslije čega se očekuje da smo dosegli terminalnu stopu. Nešto restriktivniju monetarnu politiku zadržao je ECB uz novo podizanje referentnih kamatnjaka za 50 baznih bodova, uz retoriku kako će ekonomski pokazatelji, prije svega razina stope inflacije utjecati na buduće kretanje kamatnih stopa.

Modificirana duracija fonda krajem ožujka iznosi 3,14.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od financijskog instrumenta (ETF-a) s izloženošću prema njemačkom DAX indeksu bilježi pozitivan doprinos prinosu fonda, s rastom od 1,81% u ožujku. Tijekom ožujka njemački DAX je kao i ostala dionička tržišta prošao kroz faze volatilnosti izazvane napetostima u međunarodnom bankovnom sustavu, čiji su epicentar bile neke regionalne banke u Sjedinjenim Američkim Državama (Silicon Valley Bank, Signature Bank i First Republic Bank) i Credit Suisse u Europi.

Nakon smirivanja tih napetosti, odnosno popuštanja zabrinutosti investitora, dionički indeksi bilježe rast prema kraju ožujka. Tome je pomogla i promjena očekivanja investitora, koji sada očekuju skori kraj restriktivne monetarne politike američkog FED-a i europskog ECB-a, koji će pored borbe protiv inflacije morati voditi brigu i o stabilnosti financijskog sustava. Udio dioničke komponente u neto imovini fonda krajem ožujka je iznosio 7,22%, što predstavlja smanjenje od približno 1 postotni bod u odnosu na kraj veljače.

Eurizon HR International Multi Asset fond

Cijena udjela Eurizon HR International Multi Asset fonda u ožujku bilježi porast od 0,46%, pri čemu su obveznička te multi - asset komponenta dale pozitivan doprinos promjeni cijene udjela fonda. Globalna dionička tržišta u ožujku su prekinula negativan trend koji je obilježio prethodni mjesec. Pozitivne prinose na mjesečnoj razini ostvarila je velika većina najznačajnijih svjetskih dioničkih indeksa, dok su oni koji to nisu uspjeli uglavnom bili samo blago negativni. Najbolje prinose na mjesečnoj razini ostvarili su vodeći dionički indeksi Sjedinjenih Američkih Država.

Sukladno tome, S&P 500 indeks u ožujku je ojačao za 3,51% dok je Dow Jones indeks ojačao za 1,89%. Pozitivne prinose bilježili su i europski dionički indeksi pa je tako njemački Dax indeks na mjesečnoj razini ojačao za 1,71%. Mješoviti prinosi na mjesečnoj razini dolaze nam iz regije Azija - Pacifik gdje se ističe porast japanskog Nikkei 225 indeksa od 2,17% te slabljenje kineskog Shanghai Composite indeksa za 0,21%. MSCI All Country World indeks u ožujku je ojačao za 2,82%. Obveznička komponenta fonda u proteklom je mjesecu ostvarila vrlo dobar rezultat te se prilikom toga oporavila od negativnog rezultata ostvarenog u veljači. Globalna obveznička tržišta obilježena su padom prinosa odnosno porastom cijena dužničkih vrijednosnih papira svih skupina i podskupina, dok se ističe porast vrijednosti državnih obveznica „core" zemalja.

Multi - asset komponenta u ožujku je također ostvarila vrlo dobar rezultat, uz pozitivan prinos gotovo svih vrijednosnih papira koji sačinjavaju navedenu komponentu. Zasluge za kvalitetne rezultate kako dioničkih tako i dužničkih vrijednosnih papira u ožujku pripisujemo slabljenju stope inflacije u većini vodećih svjetskih gospodarstava kao i sada već izvjesnom kraju restriktivne monetarne politike u narednom razdoblju.

Eurizon HR Flexible 30 fond

Cijena udjela Eurizon HR Flexible 30 fonda u ožujku bilježi porast od 1,24%, pri čemu su dionička i obveznička komponenta dale pozitivan doprinos promjeni cijene udjela fonda. Nakon slabih rezultata ostvarenih u veljači, globalna dionička tržišta u ožujku su realizirala pozitivne rezultate. Negativan trend prekinut je već u prvim danima mjeseca na većini svjetskih dioničkih tržišta te smo do kraja mjeseca svjedočili pretežito pozitivnih prinosima uz ponešto negativnih trgovinskih dana koji ovoga puta nisu uspjeli prevladati.

Sukladno tome, većina najznačajnijih svjetskih dioničkih indeksa na mjesečnoj su razini ostvarili pozitivan rezultat. Među njima se najviše ističu vodeći američki dionički indeksi dok su njihovi europski pandani ostvarili nešto slabije no i dalje pozitivne rezultate. Prema tome, američki S&P 500 indeks na mjesečnoj je razini porastao za 3,51% dok je europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 ojačao za 1,81%. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu fonda u ožujku su porasli za 2,01% odnosno 0,29%. Obveznička komponenta fonda također je prekinula negativan trend iz veljače te je u ožujku ostvarila vrlo lijepe rezultate.

Kroz veći dio mjeseca na globalnom obvezničkom tržištu svjedočili smo padu prinosa odnosno porastu cijena dužničkih vrijednosnih papira svih kategorija te potkategorija, što se pozitivno odrazilo na prinos obvezničke komponente kao i samoga fonda. Najveće poraste u cijeni zabilježili su dužnički vrijednosni papiri koji ulažu u državne obveznice „core" zemalja dok su ostali realizirali nešto slabije no i dalje dobre rezultate.

Ključni faktori za pozitivan rezultat kako obvezničkog tako i dioničkih tržišta u proteklome mjesecu svakako su pad stope inflacije na godišnjoj razini u Sjedinjenim Državama koje je bilo prema očekivanjima, te nagovještaj skoroga završetka programa podizanja kamatnih stopa od strane FED - a. Krajem ožujka, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je otprilike 14,65%.

Eurizon HR Global fond

Cijena udjela Eurizon HR Global fonda u ožujku bilježi rast od 0,65%, uz pozitivan doprinos dioničke komponente fonda koja se sastoji od izloženosti prema svjetskim dioničkim tržištima. Najveći rast (3,29%) bilježi ETF izložen prema američkom S&P 500 indeksu dok najveći pad (-0,58%) bilježi ETF izložen prema Europi.

Tijekom ožujka financijska su tržišta prošla kroz faze volatilnosti izazvane napetostima u međunarodnom bankovnom sustavu, čiji su epicentar bile neke regionalne banke u Sjedinjenim Američkim Državama (Silicon Valley Bank, Signature Bank i First Republic Bank) i Credit Suisse u Europi.
Ove krizne situacije za neke bankovne institucije mogu se promatrati kao neizravna i nepoželjna posljedica monetarne politike koju su središnje banke provodile u protekloj godini (snažno predane borbi protiv inflatornih pritisaka) te signaliziraju da se kamatne stope vrlo vjerojatno približavaju restriktivnoj razini. S druge strane, treba reći da su središnje banke i regulatorna tijela, kako u SAD-u, tako i u eurozoni i Ujedinjenom Kraljevstvu, brzo i učinkovito intervenirali kako bi spriječili širenje krize.

Nakon smirivanja tih napetosti, odnosno popuštanja zabrinutosti investitora, dionički indeksi bilježe rast prema kraju ožujka. Tome je pomogla i promjena očekivanja investitora, koji sada očekuju skori kraj restriktivne monetarne politike američkog FED-a i europskog ECB-a, koji će pored borbe protiv inflacije morati voditi brigu i o stabilnosti financijskog sustava. U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 3,51% u ožujku, japanski Nikkei 225, +2,17% kineski Shanghai Composite, +1,57% njemački DAX indeks te +1,72% europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 +1,81%, a kineski Shanghai Composite blagi pad od 0,21%. Krajem ožujka udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je 51,65%, što predstavlja blago povećanje izloženosti za 0,8 postotnih bodova u odnosu na kraj veljače.

Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos ovaj mjesec. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Republike Italije dospijeća 2033. godine koje su po izvedbi pratile euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2033. godine.

Modificirana duracija fonda krajem ožujka iznosi 2,06.

Eurizon HR Equity fond

U ožujku je većina regionalnih dioničkih tržišta realizirala pozitivne prinose, ali je ipak sveukupan doprinos tih tržišta prinosu portfelja Eurizon HR Equity fonda bio blago negativan. Tako je cijena udjela Eurizon HR Equity fonda u ožujku oslabila za 0,16%, dok je prinos od početka godine u plusu za 9,20%.
Jedino regionalno dioničko tržište koje je zabilježilo negativni prinos je rumunjsko tržište dionica gdje je lokalni dionički indeks BET pao za 1,62%, a pad su predvodile dionice iz financijskog i energetskog sektora.

U ožujku je najviše poraslo tržište dionica u Srbiji gdje je lokalni dionički indeks BELEX15 ojačao za 1,72%. Rast je predvodila dionica Aerodroma Nikola Tesla a.d. koja je ojačala za 5,33% u ožujku.

Prati ga slovensko tržište sa rastom SBITOP indeksa od 0,63%. Iako je većina dioničkih komponenti slovenskog dioničkog indeksa završila u plusu, dionica Nove Ljubljanske banke d.d. koja ima veliki udjel u sastavu indeksa je završila u negativnom teritoriju (-5,93%) te je tako povukla SBITOP u mjesečni minus.

Hrvatski dionički indeks CROBEX realizirao je najmanji dobitak među regionalnim dioničkim tržištima (+0,44%). Od domaćih korporativnih vijesti izdvajamo prijedlog dividende Hrvatskog Telekoma d.d. u iznosu od 1,10 eura po dionici, uz trenutnu cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3%. Dionicom se bez prava na isplatu dividende počinje trgovati 12. svibnja 2023.

U prvom kvartalu ove godine regionalna dionička tržišta pozitivno su doprinijela prinosu Eurizon HR Equity fonda. Najbolje regionalno tržište dionica u tom razdoblju bilo je slovensko tržište dionica gdje je ljubljanski dionički indeks SBITOP porastao za 14,66%. Prati ga domaće dioničko tržište gdje je dionički indeks Zagrebačke burze CROBEX ojačao za 13,01% u prvom kvartalu ove godine. Slijedi ga dioničko tržište u Srbiji gdje je lokalni dionički indeks BELEX15 porastao za 8,09%. Najmanje je poraslo rumunjsko dioničko tržište, a tamo je lokalni dionički indeks zabilježio rast od 3,84%.
Mi smo u ožujku povećavali izloženost prema domaćim, slovenskim i rumunjskim dionicama, dok ostalih značajnijih promjena nije bilo.

Na kraju ožujka ukupna izloženost fonda prema regionalnim dionicama iznosila je 79,10%.

Eurizon HR Moderate 30 fond

Fond Eurizon HR Moderate 30 je u ožujku povećao svoju vrijednost 0,44%. Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos. Od obvezničkog segmenta najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Italije dospijeća 2031. godine te euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine.

Tijekom ožujka američka i europska dionička tržišta prošla kroz faze volatilnosti izazvane napetostima u međunarodnom bankovnom sustavu, čiji su epicentar bile neke regionalne banke u Sjedinjenim Američkim Državama (Silicon Valley Bank, Signature Bank i First Republic Bank) i Credit Suisse u Europi.

Ove krizne situacije za neke bankovne institucije mogu se promatrati kao neizravna i nepoželjna posljedica monetarne politike koju su središnje banke provodile u protekloj godini (snažno predane borbi protiv inflatornih pritisaka) te signaliziraju da se kamatne stope vrlo vjerojatno približavaju restriktivnoj razini. S druge strane, treba reći da su središnje banke i regulatorna tijela, kako u SAD-u, tako i u eurozoni i Ujedinjenom Kraljevstvu, brzo i učinkovito intervenirali kako bi spriječili širenje krize.

Nakon smirivanja tih napetosti, odnosno popuštanja zabrinutosti investitora, dionički indeksi bilježe rast prema kraju ožujka. Tome je pomogla i promjena očekivanja investitora, koji sada očekuju skori kraj restriktivne monetarne politike američkog FED-a i europskog ECB-a, koji će pored borbe protiv inflacije morati voditi brigu i o stabilnosti financijskog sustava. U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 3,51% u ožujku, njemački DAX indeks te +1,72% europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 +1,81%,.

Krajem ožujka udio investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću prema dioničkim tržištima SAD-a i Europe u neto imovini fonda, iznosio je 27,8%, bez promjene u odnosu na kraj veljače.

Eurizon HR Dollar Progressive fond

Fond Eurizon HR Dollar Progressive je u ožujku povećao svoju vrijednost 1,08%. Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su dolarske obveznice Italije dospijeća 2024. godine, a po pozitivnoj izvedbi slijedile su ih dolarske obveznice Rumunjske dospijeća 2024. godine. Američki FED ponovo je podigao referentni kamatnjak za 25 baznih bodova u ožujku, na raspon od 4,75-5,00%, uz neformalnu komunikaciju kako bi terminalna kamatna stopa mogla biti vrlo blizu, pri čemu trenutna očekivanja na financijskim tržištima ukazuju na samo još jedno podizanje kamata ove godine. Modificirana duracija fonda krajem ožujka iznosi 0,72.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od udjela u investicijskim fondovima s izloženošću prema globalnom dioničkom tržištu u ožujku je zabilježila pozitivan rezultat, uz pozitivan prinos sva tri dionička fonda, Eurizon Fund Equity Innovation (+5,49%), Eurizon Fund Equity Planet (+1,31%) i Eurizon Fund Equity People (+2,88%). Globalna dionička tržišta u ožujku su prekinula negativan trend iz veljače te su ostvarila pozitivne rezultate.

Pozitivni prinosi nametnuli su se već od samoga početka mjeseca u gotovo svim regijama svijeta iako smo svjedočili i ponekim negativnim trgovinskim danima na svjetskim burzama, koji ovoga puta nisu uspjeli zasjeniti one pozitivne. Sukladno tome skoro pa svi najznačajniji svjetski dionički indeksi na mjesečnoj su razini ostvarili pozitivan rezultat. Ovoga puta najviše se istaknuo američki S&P 500 indeks s porastom od 3,51%. Njemački Dax indeks ostvario je nešto slabiji no i dalje solidan prinos od 1,72%, dok je japanski Nikkei 225 indeks ojačao za korektnih 2,17%.

Krajem ožujka, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je otprilike 27,85%.

Eurizon HR Equity World fond

Cijena udjela Eurizon HR Equity World fonda u ožujku je pala za 0,21%. Dioničke komponente fonda zabilježile su mješovite prinose. Najviše je ojačala komponenta koja pokriva dionička tržišta Japana (ISHARES MSCI JAPAN; +2,20%). Najlošije prinos realizirala je dionička komponenta koja prati dionička tržišta Sjeverne Amerike (EURIZON FUND-EQ NO AMR LTE-Z; -1,10%).

Tijekom ožujka financijska su tržišta prošla kroz faze volatilnosti izazvane napetostima u međunarodnom bankovnom sustavu, čiji su epicentar bile neke regionalne banke u Sjedinjenim Američkim Državama (Silicon Valley Bank, Signature Bank i First Republic Bank) i Credit Suisse u Europi.

Ove krizne situacije za neke bankovne institucije mogu se promatrati kao neizravna i nepoželjna posljedica monetarne politike koju su središnje banke provodile u protekloj godini (snažno predane borbi protiv inflatornih pritisaka) te signaliziraju da se kamatne stope vrlo vjerojatno približavaju restriktivnoj razini. S druge strane, treba reći da su središnje banke i regulatorna tijela, kako u SAD-u, tako i u eurozoni i Ujedinjenom Kraljevstvu, brzo i učinkovito intervenirali kako bi spriječili širenje krize.

Nakon smirivanja tih napetosti, odnosno popuštanja zabrinutosti investitora, dionički indeksi bilježe rast prema kraju ožujka. Tome je pomogla i promjena očekivanja investitora, koji sada očekuju skori kraj restriktivne monetarne politike američkog FED-a i europskog ECB-a, koji će pored borbe protiv inflacije morati voditi brigu i o stabilnosti financijskog sustava. U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 3,51% u ožujku, japanski Nikkei 225, +2,17% kineski Shanghai Composite, +1,57% njemački DAX indeks te +1,72% europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 +1,81%, a kineski Shanghai Composite blagi pad od 0,21%.

Krajem ožujka, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda blago je porastao te je iznosio 90,85%.

Svi fondovi društva Eurizon HR

Izvor: Eurizon Asset Management Croatia / Hrportfolio.hr

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju Q1 - 2024)(na kraju Q1 - 2024)

(koji na 29.03.2024. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
Erste Quality Equity +12,06%  5
InterCapital Global Technology - klasa B A +11,60%  5
OTP indeksni A +11,36%  4

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,07200 0,00
0,06%
GBP
0,85493 0,00
-0,18%
CHF
0,97760 0,00
-0,03%
JPY
167,53000 -0,50
-0,30%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,43 €
29.04.2024
-0,35%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 30.04. 11:40  2805,28
4,35
0,16
CROBEX10* 30.04. 11:38  1706,43
3,86
0,23
CROBEX10tr* 30.04. 11:38  1862,98
4,20
0,23
ADRIAprime* 30.04. 11:44  1889,04
1,49
0,08
CROBISTR* 29.04. 16:31  174,1272
1,07
0,62
CROBIS* 29.04. 16:31  96,6028
0,59
0,61
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (11:44:43 30.04.2024)
(11:44:43 30.04.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
KOEI
268,00 €
0,75%
154.598,00 €
RIVP
5,06 €
0,40%
54.208,32 €
CKML
10,30 €
0,00%
51.685,40 €
KODT
1.510,00 €
-1,31%
45.640,00 €
7SLO
26,38 €
-0,42%
27.340,80 €
KODT2
1.520,00 €
0,66%
22.790,00 €
ERNT
204,00 €
0,49%
22.778,00 €
ATPL
45,50 €
3,41%
13.002,50 €
HPB
234,00 €
1,74%
11.626,00 €
HT
30,50 €
0,00%
9.150,00 €
Redovni dionički promet:   
450.017,28 €
Redovni obveznički promet:   
62.500,00 €
Sveukupni promet:   
512.517,28 €