NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

PBZ INVESTObjavljeno: 16.11.2021
Komentar tržišta - PBZ Invest - listopad 2021.

Komentar tržišta - PBZ Invest - listopad 2021.

PBZ START fond

Fond je u listopadu pao za -0,04% ulažući u obveznice Republike Hrvatske te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka u Republici Hrvatskoj. Duracija PBZ START fonda je krajem mjeseca bila 1,51.

Trgovanje na novčanom tržištu proteklo je u očekivano mirnom okruženju uz konstantno slabu potražnju za kunama te visoku razinu viška likvidnosti u sustavu od 65 milijardi kuna. Tržišne kamatne stope ostale su nepromijenjene a zbog visoke likvidnosti u sustavu i dalje izostaje interes banaka na tjednim repo aukcijama HNB-a. U listopadu je održana aukcija trezorskih zapisa na kojoj je prinos na jednogodišnji kunski trezorski zapis pao na povijesnih 0%. U narednom razdoblju očekujemo nastavak istog smjera monetarne politike, izdašnu likvidnost u sustavu te nepromijenjenu krivulju kamatnih stopa.

PBZ D-START fond

Fond je u listopadu pao za -0,20% ulažući u obveznice Republike Hrvatske denominirane u dolaru, obveznice Rumunjske i Italije denominirane u dolaru, trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka. Duracija PBZ D-START fond-a je krajem mjeseca bila 1,27.

Američka središnja banka je u rujnu, prema očekivanju investitora, zadržala referentni kamatnjak unutar raspona 0,00%-0,25%. Fed je signalizirao da će uskoro započeti sa smanjivanjem kupovine imovine u studenom te da razmatra i povećanje kamatne stope krajem 2022. Tijekom studenog, zbog najavljenog stezanja monetarne politike, očekujemo blago povećanje kamatnih stopa duž cijele dolarske krivulje.

PBZ Short term bond fond

Fond je u listopadu zabilježio pad cijene udjela od 0,07%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi zadržao se na visokim prošlomjesečnim razinama, uz promet od 748 milijuna kuna. Ovaj mjesec većina prometa je ostvarena ili na najkraćem ili na najduljem dijelu krivulje. Najveći promet od svih kunskih obveznica Republike Hrvatske na domaćoj burzi ostvarila je ona dospijeća 2024. godine uz prinos od 0,05%, a po volumenu slijedila ju je najdulja kunska obveznica dospijeća 2029. godine uz prinos od 0,30%. U listopadu su pod utjecajem globalnog zaoštravanja monetarne politike prinosi domaćih kunskih izdanja porasli, tj. cijene obvezničkih izdanja su snižene. Modificirana duracija PBZ Short term bond fonda krajem listopada iznosi 1,89.

PBZ Euro short term bond fond

Fond je u listopadu izgubio na vrijednosti 0,34%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi zadržao se na visokim prošlomjesečnim razinama uz promet od 748 milijuna kuna. Manji dio ukupnog prometa u listopadu ostvaren je obveznicama Republike Hrvatske vezanim uz euro. Najlikvidnija obveznica u listopadu bilo je indeksirano izdanje Republike Hrvatske dospijeća daleke 2034. godine, uz prinos od 1,10%. Euroobveznice svih zemalja regije kojima smo izloženi u listopadu su nastavile s porastom prinosa, odnosno padom cijena uslijed očekivanog zaoštravanja monetarne politike globalno, a prvenstveno od strane FED-a koji je posljedica značajnog rasta stope inflacije te poboljšanja gospodarske aktivnosti i zaposlenosti. Modificirana duracija PBZ Euro short term bond fonda krajem listopada iznosi 1,96.

PBZ Bond fond

Fond je u listopadu zabilježio negativan prinos od -0,74%. Prinosi na globalnim obvezničkim tržištima su značajno porasli nakon što je FED iskazao namjeru da započne sa zaoštravanjem monetarne politike putem smanjenja kupovine obveznica na tržištu, uz moguće dizanje kamatnih stopa krajem sljedeće godine. Smanjenje otkupa se očekuje na sljedećoj sjednici FED-a početkom studenog, uz završetak plana programa otkupa sredinom sljedeće godine. Za razliku od njih, ECB će krenuti putem zaoštravanja monetarne politike nešto blaže, dok se promjene kamatnih stopa u EU ne naziru na horizontu u skorije vrijeme. Najveći negativan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. te 2032. godine. Modificirana duracija PBZ Bond fonda krajem listopada iznosi 5,40.

PBZ Conservative 10 fond

Fond je u listopadu zabilježio negativan prinos od -0,24%, a obveznička komponenta fonda ovaj mjesec imala je negativan doprinos. Najveći negativan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su kunske obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2026. godine, a slijedile su ih po izvedbi euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2031. godine. Negativna izvedba obvezničkog segmenta je pod utjecajem najavljenog i očekivanog zaoštravanja monetarne politike u mjesecima pred nama globalno, a posebice od strane FED-a uslijed najavljenog skorog smanjenja programa otkupa obveznica. Modificirana duracija PBZ Conservative 10 fonda krajem listopada iznosi 4,55.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od financijskog instrumenta (ETF-a) s izloženošću prema njemačkom DAX indeksu bilježi rast od 2,71% u listopadu te DAX indeks bilježi vrlo dobar prinos od +14,36% u tekućoj godini. Bolji od očekivanja poslovni rezultati kompanija potaknuli su oporavak dioničkih tržišta nakon negativnog rujna i nadvladali faktore neizvjesnosti poput rasta broja Covid slučajeva, zadržavanja povišenih stopa inflacije, početka povlačenja monetarnih poticaja i usporavanja rasta ekonomije. 28. listopada objavljeni su podaci o inflaciji u Njemačkoj, koji su pokazali njeno ubrzavanje s 4,1% u rujnu na 4,5% na godišnjoj razini u listopadu. Iako je to najviša stopa inflacije u Njemačkoj u posljednjih 28 godina, bila je blago iznad očekivanih 4,4% i nije iznenadila investitore. Udio dioničke komponente u neto imovini fonda krajem listopada je iznosio 6,8%, što je blagi porast u odnosu na kraj rujna.

PBZ International Multi Asset fond

Cijena udjela fonda u listopadu bilježi rast od 0,07%, pri čemu je dionička komponenta fonda dala pozitivan doprinos, dok je obveznička komponenta negativno pridonijela promjeni cijene udjela fonda. Globalna dionička tržišta, u listopadu su zabilježila jedne od najboljih prinosa u ovoj kalendarskoj godini, u potpunosti se oporavivši od negativnih rezultata ostvarenih u rujnu. U prvim danima mjeseca prinosi su još uvijek bili vrlo slabi, uglavnom negativni, da bi već od drugog tjedna u mjesecu tržišta ušla u pozitivan trend koji ih je pratio kroz cijeli listopad. Vrlo snažni makroekonomski pokazatelji koji upućuju na nastavak gospodarskog oporavka, te uglavnom bolji od očekivanih kvartalni rezultati kompanija, nose glavnu zaslugu za odličan performans dioničkih tržišta u proteklom mjesecu. U listopadu je jedan od vodećih američkih dionički indeksa S&P 500 porastao za 6,91%, dok je vodeći njemački dionički indeks Dax ojačao za 2,81%.

Negativni prinosi ostvareni su tek na dioničkom tržištu Japana gdje je vodeći indeks Nikkei 225 oslabio za 1,90% na mjesečnoj razini. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu fonda u listopadu su porasli za 6,98% odnosno 5,08%. Mjesec na obvezničkom tržištu uglavnom je obilježen padom cijena odnosno porastom prinosa na svim vrstama obveznica, što je rezultiralo negativnim performansom obvezničke komponente fonda. Sukladno tome, većina financijskih instrumenata koji sačinjavaju obvezničku komponentu na mjesečnoj su razini ostvarili negativne prinose. Dionička izloženost PBZ International Multi Asset fonda, krajem mjeseca iznosila je otprilike 3,00%.

PBZ Flexible 30 fond

Cijena udjela fonda u listopadu bilježi porast od 0,78%, pri čemu je dionička komponenta fonda dala pozitivan doprinos, dok je obveznička komponenta negativno pridonijela promjeni cijene udjela fonda. Nakon negativnih rezultata ostvarenih u rujnu, globalna dionička tržišta u listopadu su se u potpunosti oporavila te u konačnici odradila jedan od boljih mjeseci u godini, kada su u pitanju prinosi. Iako je mjesec započeo u negativnom tonu, te su sukladno tome prinosi u prvim danima listopada bili uglavnom negativni, već u drugom tjednu krenuli su se nizati pozitivni dani na dioničkim tržištima. Neki od vodećih svjetskih dioničkih indeksa do kraja su mjeseca ponovno obarali svoje povijesne maksimume i to u nekoliko navrata. Najviše zasluga za izvrsne prinose u drugoj polovici listopada pripisujemo uglavnom boljim od očekivanih kvartalnim rezultatima kompanija koji su u tom periodu taman počeli pristizati.

U proteklome mjesecu, američki S&P 500 indeks porastao je za 6,91%, dok je europski blue - chip indeks EuroStoxx 50 ojačao za 5,00%. Financijski instrumenti koji sačinjavaju dioničku komponentu fonda u listopadu su porasli za 5,12% odnosno 5,77%. Obveznička komponenta fonda u listopadu je nastavila s negativnim prinosima koji su uglavnom prevladavali i u rujnu. Pozitivne prinose na mjesečnoj razini ostvarili su tek poneki instrumenti koji su ulagali u obveznice tržišta u razvoju. Dionička izloženost PBZ Flexible 30 fonda krajem mjeseca iznosila je otprilike 20,50%.

PBZ Moderate 30 fond

PBZ Moderate 30 fond u listopadu bilježi smanjenje cijene udjela za 0,49%. Obveznički dio portfelja ostvario je negativan doprinos. Najveći negativan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Italije dospijeća 2031. godine, a slijedile su ih euroobveznice Rumunjske dospijeća 2028. godine. Negativna izvedba obvezničkog segmenta je pod utjecajem najavljenog i očekivanog zaoštravanja monetarne politike u mjesecima pred nama globalno, a posebice od strane FED-a uslijed najavljenog skorog smanjenja programa otkupa obveznica.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću prema dioničkim tržištima SAD-a i Europe bilježi pozitivan doprinos u listopadu, pri čemu su cijene udjela fondova zabilježile rast u rasponu od 1,17% do 1,79%. Zabrinutosti koje su dovele do pada u rujnu, kao što su usporavanje rasta globalnog gospodarstva, središnje banke koje se kreću prema restriktivnijoj monetarnoj politici, globalni zastoji u opskrbnim lancima, rastući inflacijski pritisci, energetska kriza u razvoju u Europi i Kini i financijska kriza kineskog nekretninskog developera Evergrandea, u listopadu su popustile, a izvrsni poslovni rezultati kompanija i solidni makroekonomski podaci vratili su pozitivan trend na tržište.

Američki S&P 500 indeks zabilježio je četiri uzastopna tjedna pozitivnih prinosa, što je najduži pozitivni niz od travnja, te je mjesec završio na novim rekordnim razinama, a rasla su i europska tržišta. U trećem tromjesečju rast američkog BDP-a bio je najsporiji u više od godinu dana s 2,0% na godišnjoj razini u odnosu na prethodno tromjesečje, što je pad sa 6,7% u drugom tromjesečju. No, podaci također sugeriraju da je povjerenje potrošača vrlo visoko.

Što se tiče Europe, Europska središnja banka (ECB) ponovila je kako očekuje da će se trenutni rast inflacije pokazati prolaznim. U međuvremenu, rast BDP-a u u euro području u trećem tromjesečju iznosio je 2,2%, u usporedbi s 2,1% u drugom tromjesečju. Krajem listopada, udio investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću dioničkim tržištima SAD-a i Europe u neto imovini fonda, iznosio je 29,2%, što predstavlja blagi rast izloženosti u odnosu na kraj rujna.

PBZ Dollar Progressive fond

Fond je u listopadu imao pozitivnu izvedbu uz porast od 0,05%. Obveznički dio portfelja ostvario je negativan doprinos. Prinos dolarskih obveznica većine zemalja porastao je u listopadu, odnosno cijene obveznica su pale, a iznimka nisu bile ni obveznice zemalja kojima smo izloženi u fondu. Negativna izvedba obvezničkog segmenta je pod utjecajem najavljenog i očekivanog zaoštravanja monetarne politike od strane FED-a uslijed najavljenog skorog smanjenja programa otkupa obveznica. Modificirana duracija PBZ Dollar Progressive fonda krajem listopada iznosi 1,66.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od udjela u investicijskim fondovima s izloženošću prema globalnom dioničkom tržištu, bilježi pozitivan doprinos u listopadu, uz pozitivan prinos sva tri dionička fonda, Eurizon Fund Equity Innovation (5,82%), Eurizon Fund Equity Planet (3,23%) i Eurizon Fund Equity People (5,72%). Zabrinutosti koje su dovele do pada dioničkog i obvezničkog tržišta u rujnu, kao što su usporavanje rasta globalnog gospodarstva, središnje banke koje se kreću prema restriktivnijoj monetarnoj politici, globalni zastoji u opskrbnim lancima, rastući inflacijski pritisci, energetska kriza u razvoju u Europi i Kini i financijska kriza kineskog nekretninskog developera Evergrandea, u listopadu su popustile, a izvrsni poslovni rezultati kompanija i solidni makroekonomski podaci vratili su pozitivan trend na tržište. Američki S&P 500 indeks zabilježio je četiri uzastopna tjedna pozitivnih prinosa, što je najduži pozitivni niz od travnja, te je mjesec završio na novim rekordnim razinama uz rast od 6,91% u listopadu.

Rasla su i europska tržišta te europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 bilježi rast od 5%, njemački DAX +2,81%, francuski CAC 40 +4,76%, dok japanski NIKKEI 225 bilježi pad od 1,2% a kineski Shanghai Composite -0,58%. Krajem listopada, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je otprilike 9%, što je povećanje od gotovo pet postotnih bodova u odnosu na kraj rujna.

PBZ Global fond

Obveznički dio portfelja ostvario je negativan doprinos u listopadu. Najveći negativan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine, a slijedile su ih euroobveznice Rumunjske dospijeća 2026. godine. Negativna izvedba obvezničkog segmenta je pod utjecajem najavljenog i očekivanog zaoštravanja monetarne politike u mjesecima pred nama globalno, a posebice od strane FED-a uslijed najavljenog skorog smanjenja programa otkupa obveznica. Modificirana duracija PBZ Global fonda krajem listopada iznosi 2,22.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od izloženosti prema svjetskim dioničkim tržištima, bilježi pozitivan doprinos u listopadu, uz pozitivan prinos svih financijskih instrumenata (ETF-ova) izuzev onog izloženog japanskom dioničkom tržištu, koji bilježi pad od 2,79%. Najveći rast bilježi ETF izložen prema američkom S&P 500 indeksu, s rastom od izvrsnih 7%. Zabrinutosti koje su dovele do pada dioničkog i obvezničkog tržišta u rujnu, kao što su usporavanje rasta globalnog gospodarstva, središnje banke koje se kreću prema restriktivnijoj monetarnoj politici, globalni zastoji u opskrbnim lancima, rastući inflacijski pritisci, energetska kriza u razvoju u Europi i Kini i financijska kriza kineskog nekretninskog developera Evergrandea, u listopadu su popustile, a izvrsni poslovni rezultati kompanija i solidni makroekonomski podaci vratili su pozitivan trend na tržište.

Američki S&P 500 indeks zabilježio je četiri uzastopna tjedna pozitivnih prinosa, što je najduži pozitivni niz od travnja, te je mjesec završio na novim rekordnim razinama uz rast od 6,91% u listopadu. Rasla su i europska tržišta te europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 bilježi rast od 5%, njemački DAX +2,81%, francuski CAC 40 +4,76%, dok japanski NIKKEI 225 bilježi pad od 1,2% a kineski Shanghai Composite -0,58%. Krajem listopada udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je 50,51%, neznatno niže u odnosu na kraj rujna.

PBZ Equity fond

U listopadu su regionalna dionička tržišta realizirala mješovite prinose, a ukupno su pozitivno doprinijela prinosu PBZ Equity fonda. Tako je vrijednost udjela PBZ Equity fonda u listopadu je porasla za 0,74%, a od početka godine prinos fonda se popeo na +17,64%.
Najveći porast među indeksima u listopadu realiziralo je domaće dioničko tržište, tako je dionički indeks CROBEX porastao za 1,66%. Među likvidnijim komponentama CROBEX indeksa najviše je porasla dionica Atlantic grupe d.d. (+9,33%). Domaće kompanije su nastavile objavu svojih financijskih rezultata za treći kvartal ove godine. Tako je Atlantic Grupa d.d. u prvih devet mjeseci 2021. zabilježila rekordne rezultate. Prihod od prodaje iznosio je 4,25 milijardi kuna, što u odnosu na isti period lani predstavlja rast od 9,3%. EBITDA je iznosila 667,8 milijuna kuna, što je 14% više nego u prvih devet mjeseci 2020. godine. Končar je objavio priopćenje da je kompanija potpisala ugovor s tvrtkom Liepajas tramvajs za isporuku 6 niskopodnih tramvaja u Liepaji u Latviji. Ugovorena vrijednost posla je 8,84 milijuna eura, dok će prvi tramvaj biti isporučen za 18 mjeseci. Končar - Elektroindustrija d.d. objavila je konsolidiranu neto dobit za prvih devet mjeseci 2021. godine u iznosu 154,5 milijuna kuna, dok je prošle godine u istom razdoblju iznosila 49,2 milijuna kuna. Dobre vijesti iz Končara reflektirale su se i na burzovnu cijenu dionice te je tako dionica Končar-Elektroindustrija d.d. zabilježila mjesečni rast od 7,64%. Treći kvartal ove godine obilježila je vrlo jaka turistička sezona, pa je tako u prvih devet mjeseci ove godine broj turističkih noćenja dosegnuo čak 78% od 2019. (rekordna godina prije pandemije). Tako je dionica Valamar Riviera d.d. u listopadu porasla za 6%, dok je dionica Arena Hospitality Group d.d. pala za 1,91%.
Među dobitnicima u listopadu bilo je i slovensko dioničko tržište gdje je lokalni dionički indeks SBITOP porastao za 1,05%. Ljubljanska burza realizirala je promet dionicama od 22,4 milijuna eura u listopadu. Ukoliko se izuzmu blok transakcije najviše je prometa realizirano dionicama Krke, koja je ostvarila 9,87 milijuna eura odnosno 44% ukupnog prometa. Najveći porast ostvarila je dionica Luke Kopar d.d. kojoj je cijena porasla 7,50%, ali uz manji volumen trgovanja.

Dionice u Srbiji realizirale su najveći minus, a lokalni dionički indeks BELEX15 je oslabio za 0,95%. Najviše je oslabila dionica Messer Tehnogas a.d. (-7,57%).
Tržište dionica u Rumunjskoj je zabilježilo minus, a lokalni dionički indeks BET oslabio za 0,35%. Kompanija Nuclearelectrica (SNN RO) izvijestila je da je potpisala ugovor s Enel Energie Muntenia u iznosu od 249,54 milijuna RON za veleprodaju energije u razdoblju: 01.01.2022.-31.12.2022. Rumunjski mandatar Dacian Ciolos podnio je parlamentu predloženu manjinsku vladu, i ona nije prošla u parlamentu. Trenutno traju pregovori za sastavljanje nove Vlade i za sada ova politička kriza nije imala značajniji negativan utjecaj na tržište dionica.

Mi smo u listopadu povećavali izloženost domaćim dionicama, dok ostalih značajnijih promjena nije bilo.

PBZ Equity World fond

Cijena udjela PBZ Equity World fonda bilježi rast od 3,88% u listopadu, uz rast svih komponenti fonda izuzev ETF-a izloženog prema japanskom dioničkom tržištu, koji bilježi minus od 2,79%. Imovina fonda posredno je izložena prema svjetskim razvijenim dioničkim tržištima i tržištima u razvoju, kroz izloženost prema regiji Sjeverna Amerika uz posebni naglasak na SAD, zatim prema Europi, Japanu, tržištima u razvoju općenito i regiji Azija bez Japana. Najveći rast bilježi ETF s izloženošću prema regiji Sjeverna Amerika (+6,11%), a izvrstan rezultat bilježe i financijski instrumenti izloženi prema europskom dioničkom tržištu, u rasponu od 4,48% do 5,5%, dok financijski instrumenti prema ostalim tržištima izuzev Japanu bilježe pozitivne prinose u rasponu od 0,4% do 1,9%.

Zabrinutosti koje su dovele do pada dioničkog i obvezničkog tržišta u rujnu, kao što su usporavanje rasta globalnog gospodarstva, središnje banke koje se kreću prema restriktivnijoj monetarnoj politici, globalni zastoji u opskrbnim lancima, rastući inflacijski pritisci, energetska kriza u razvoju u Europi i Kini i financijska kriza kineskog nekretninskog developera Evergrandea, u listopadu su popustile, a izvrsni poslovni rezultati kompanija i solidni makroekonomski podaci vratili su pozitivan trend na tržište. Američki S&P 500 indeks zabilježio je četiri uzastopna tjedna pozitivnih prinosa, što je najduži pozitivni niz od travnja, te je mjesec završio na novim rekordnim razinama uz rast od 6,91% u listopadu. Rasla su i europska tržišta te europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 bilježi rast od 5%, njemački DAX +2,81%, francuski CAC 40 +4,76%, dok japanski NIKKEI 225 bilježi pad od 1,2% a kineski Shanghai Composite -0,58%.

Krajem listopada, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je 89,27%.

Svi fondovi društva PBZ Invest

Izvor: PBZ Invest / Hrportfolio.hr
Ključne riječi:
PBZ Invest ~ fondovi ~ analiza

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju 2023.)(na kraju 2023.)

(koji na 31.12.2023. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
InterCapital Global Technology - klasa B A +42,64%  5
OTP indeksni A +31,15%  4
Capital Breeder +29,68%  3

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,08110 0,00
-0,05%
GBP
0,85510 0,00
-0,30%
CHF
0,97660 0,00
-0,46%
JPY
163,45000 -0,07
-0,04%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,19 €
27.03.2024
-0,67%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 28.03. 16:00  2834,52
-7,89
-0,28
CROBEX10* 28.03. 16:00  1713,17
-3,19
-0,19
CROBEX10tr* 28.03. 16:00  1862,37
-3,47
-0,19
ADRIAprime* 28.03. 16:00  1919,38
-4,20
-0,22
CROBISTR* 28.03. 16:31  172,777
0,01
0,01
CROBIS* 28.03. 16:31  96,038
0,00
0,00
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (17:08:36 28.03.2024)
(17:08:36 28.03.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
KOEI
260,00 €
-1,52%
309.290,00 €
PODR
160,00 €
0,31%
211.489,00 €
MONP
8,35 €
0,00%
179.703,25 €
HPB
236,00 €
1,72%
154.070,00 €
RIVP
5,18 €
0,39%
123.723,18 €
7SLO
27,14 €
0,11%
111.213,23 €
HT
30,40 €
0,00%
111.163,60 €
7BET
13,84 €
0,44%
97.880,44 €
KODT
1.340,00 €
-2,90%
64.260,00 €
ADRS2
60,40 €
0,33%
63.230,80 €
Redovni dionički promet:   
1.713.649,50 €
Redovni obveznički promet:   
92.517,06 €
Sveukupni promet:   
3.591.166,56 €