NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

EURIZON ASSET MANAGEMENT CROATIAObjavljeno: 16.06.2023
Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - svibanj 2023.

Komentar tržišta - Eurizon Asset Management Croatia - svibanj 2023.

Eurizon HR Start fond

Fond je u svibnju porastao za 0,15% ulažući u obveznice Republike Hrvatske, Francuske te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka u Republici Hrvatskoj. Duracija Eurizon HR Start fonda je krajem mjeseca bila 0,82.

U svibnju je, prema očekivanju tržišnih sudionika, ECB podignuo kamatnu stopu za 25 baznih bodova. Kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja je sad 3,75%, a kamatna stopa na novčani depozit 3,25%. Tijekom svibnja održana je samo jedna aukcija trezorskih zapisa Ministarstva financija na kojoj je upisano ukupno 921 mln EUR od kojih je čak 811 mln EUR na 365 dana, a ostalo na 182 dana. Prinos na šestomjesečni trezorski zapis porastao je za 70 baznih bodova te sad iznosi 3,20%, dok je jednogodišnji trezorski zapis porastao za 20 baznih bodova na 3,50%. U narednom razdoblju na domaćem tržištu očekujemo blago povećanje kamatnih stopa duž krivulje te povećanje prinosa na trezorske zapise.

Eurizon HR D-Start fond

Fond je u svibnju porastao za 0,02% ulažući u obveznice Republike Hrvatske denominirane u dolaru, obveznice Rumunjske i Italije denominirane u dolaru, obveznice i trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka. Duracija Eurizon HR D-Start fonda je krajem mjeseca bila 1,09.

U svibnju je Američka središnja banka podignula referentni kamatnjak za 25 baznih bodova uz očekivanja da je time obilježen kraj ciklusa podizanja kamatnih stopa. Referentni kamatnjak sada se nalazi u rasponu 5,00-5,25%. U lipnju u skladu s navedenim, očekujemo nepromijenjene kamatne stope duž cijele dolarske krivulje.

Eurizon HR Short term bond fond

Fond je u svibnju povećao svoju vrijednost za 0,13%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi smanjen je u odnosu na prethodni mjesec te je iznosio 27 milijuna eura. Od svih obvezničkih izdanja daleko najviše se trgovalo obveznicom Republike Hrvatske dospijeća u veljači 2028. godine, uz prinos od 3,40%, a po volumenu slijedile su obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2026. godine, uz prinos od 3,45%. U svibnju je ECB odlučila ublažiti zaoštravanje monetarne politike te je podignula referentne kamatne stope za 25 baznih bodova, odnosno kamatnu stopu na glavne operacije refinanciranja na 3,75%, a depozitnu na 3,25%.

Modificirana duracija Eurizon HR Short term bond fonda krajem svibnja iznosi 1,09.

Eurizon HR Euro short term bond fond

Fond je u svibnju povećao svoju vrijednost za 0,26%. Ukupni mjesečni promet obveznicama u sastavu indeksa CROBISTR na Zagrebačkoj burzi smanjen je u odnosu na prethodni mjesec te je iznosio 27 milijuna eura. Od svih obvezničkih izdanja daleko najviše se trgovalo obveznicom Republike Hrvatske dospijeća u veljači 2028. godine, uz prinos od 3,40%, a po volumenu slijedile su obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2026. godine, uz prinos od 3,45%. U svibnju je ECB odlučila ublažiti zaoštravanje monetarne politike te je podignula referentne kamatne stope za 25 baznih bodova, odnosno kamatnu stopu na glavne operacije refinanciranja na 3,75%, a depozitnu na 3,25%. Dio imovine alociran je u obveznice zemalja Zapadne Europe kraćih dospijeća koje trenutno nose atraktivnije prinose od depozita u bankama sličnih rokova.

Modificirana duracija Eurizon HR Euro short term bond fonda krajem svibnja iznosi 1,19.

Eurizon HR Bond fond

Fond je u svibnju porastao 0,27%. ECB je na redovitom sastanku početkom svibnja odlučio podignuti referentne kamate za 25 baznih bodova, odnosno kamatnu stopu na glavne operacije refinanciranja na 3,75%, a depozitnu na 3,25%. Za očekivati je da se trend podizanja referentnog kamatnjaka nastavi identičnim intenzitetom i na sljedećim ljetnim zasjedanjima ECB-a, nakon čega je razumno očekivati zadržavanje kamata na tim restriktivnim razinama do kraja tekuće godine, uz prestanak reinvestiranja sredstava u sklopu APP.

Američki FED također je početkom svibnja podigao referentni kamatnjak za 25 baznih bodova, na raspon od 5,00-5,25% te uz veliku vjerojatnost možemo očekivati da smo dosegli vrhunac kamatnih stopa u SAD-u. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine, koje su slijedile euroobveznice Austrije dospijeća 2033. godine.

Modificirana duracija Eurizon HR Bond fond fonda krajem svibnja iznosi 4,72.

Eurizon HR Conservative 10 fond

Fond je u svibnju umanjio svoju vrijednost -0,06%, a obveznička komponenta fonda ovaj mjesec je imala pozitivan doprinos. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Republike Hrvatske dospijeća 2033. godine, koje su slijedile obveznice Republike Hrvatske dospijeća 2026. godine. ECB je na redovitom sastanku početkom svibnja odlučio podignuti referentne kamate za 25 baznih bodova, odnosno kamatnu stopu na glavne operacije refinanciranja na 3,75%, a depozitnu na 3,25%.

Za očekivati je da se trend podizanja referentnog kamatnjaka nastavi identičnim intenzitetom i na sljedećim ljetnim zasjedanjima ECB-a, nakon čega je razumno očekivati zadržavanje kamata na tim restriktivnim razinama do kraja tekuće godine, uz prestanak reinvestiranja sredstava u sklopu APP. Američki FED također je početkom svibnja podigao referentni kamatnjak za 25 baznih bodova, na raspon od 5,00-5,25% te uz veliku vjerojatnost možemo očekivati da smo dosegli vrhunac kamatnih stopa u SAD-u.

Modificirana duracija Eurizon HR Conservative 10 fonda krajem svibnja iznosi 3,55.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od financijskog instrumenta (ETF-a) s izloženošću prema njemačkom DAX indeksu bilježi negativan doprinos prinosu fonda, s padom od 2,02% u svibnju. Dionice eurozone bile su slabije u svibnju nakon solidnih prinosa u dosadašnjem dijelu godine te i njemački DAX indeks bilježi negativan prinos. Revidirani podaci pokazali su da njemačko gospodarstvo nije izbjeglo recesiju tijekom zime. Nakon što je BDP za četvrto tromjesečje 2022. pao za -0,5% u odnosu na prethodno tromjesečje (QoQ) došlo je do još jednog pada od -0,3% u prvom tromjesečju 2023. Noviji podaci ukazali su na usporavanje zamaha u tekućem tromjesečju u eurozoni. Iako redovito mjesečno istraživanje sentimenta u industriji pokazuje peti uzastopni mjesec rasta poslovne proizvodnje, očitanje je bilo najniže u tri mjeseca zbog slabosti u proizvodnom sektoru.

Međutim, bilo je ohrabrujućih znakova popuštanja cjenovnih pritisaka u preliminarnim podacima za svibanj. Njemačka je bila među nekoliko zemalja koje su prijavile pad inflacije, s padom na 6,3% u svibnju sa 7,6% u travnju, što jača nadu kako bi inflacijski pritisci u eurozoni mogli nastaviti popuštati. Udio dioničke komponente u neto imovini fonda krajem svibnja je iznosio 6,69%, što predstavlja smanjenje od otprilike 3 postotna boda u odnosu na kraj travnja.

Eurizon HR International Multi Asset fond

Cijena udjela Eurizon HR International Multi Asset fonda u svibnju bilježi porast od 0,21%, pri čemu su obveznička te multi - asset komponenta imale gotovo neutralan učinak na promjenu cijene udjela fonda. Nakon pozitivnih rezultata zabilježenih u travnju, globalna dionička tržišta u svibnju su ostvarila mješovite rezultate s većim naglaskom na negativnim prinosima. Pozitivni prinosi na mjesečnoj razini zabilježeni su na dioničkom tržištu Japana te Sjedinjenih Američkih država, dok je ostatak svijeta uglavnom bilježio negativne prinose. Sukladno tome, najbolji prinos na mjesečnoj razini među vodećim svjetskim dioničkim indeksima zabilježio je japanski Nikkei 225 zabilježivši porast od 7,04%. Jedan od vodećih američkih dioničkih indeksa S&P 500 u svibnju je zabilježio porast od 0,25%.

Najznačajniji europski dionički indeksi uglavnom su bilježili negativne rezultate pa je sukladno tome blue - chip indeks Euro Stoxx 50 oslabio za 3,24%. Vrijedi spomenuti i slabljenje kineskog Shanghai Composite indeksa od 3,57%. MSCI All Country World indeks na mjesečnoj je razini oslabio za 1,32%. Na obvezničkom tržištu zaustavljen je trend rasta vrijednosti dužničkih vrijednosnih papira pa smo sukladno tome ovoga mjeseca svjedočili padu cijena odnosno porastu prinosa obveznica gotovo svih skupina i podskupina. Najslabiji rezultat na mjesečnoj razini ostvarili su dužnički vrijednosni papiri koji ulažu u obveznice „core" zemalja. Multi - asset komponenta fonda u svibnju je bilježila vrlo neutralne rezultate s blagim naglaskom na negativne prinose.

U narednom razdoblju očekuje nas nekoliko događaja koji će odraditi smjer kretanja kako dužničkih tako i dioničkih vrijednosnih papira. To su prvenstveno objava podataka o inflaciji ponajprije u Sjedinjenim Američkim Državama te sjednice centralnih banaka koje su na rasporedu u lipnju.

Eurizon HR Flexible 30 fond

Fond je u svibnju porastao za 0,02% ulažući u obveznice Republike Hrvatske denominirane u dolaru, obveznice Rumunjske i Italije denominirane u dolaru, obveznice i trezorske zapise Sjedinjenih Američkih Država te upravljajući ročnošću depozita kod najvećih banaka. Duracija Eurizon HR  Flexible 30 fonda je krajem mjeseca bila 1,09. U svibnju je Američka središnja banka podignula referentni kamatnjak za 25 baznih bodova uz očekivanja da je time obilježen kraj ciklusa podizanja kamatnih stopa. Referentni kamatnjak sada se nalazi u rasponu 5,00-5,25%. U lipnju u skladu s navedenim, očekujemo nepromijenjene kamatne stope duž cijele dolarske krivulje.

Eurizon HR Global fond

Cijena udjela fonda u svibnju bilježi rast od 0,95%, uz pozitivan doprinos dioničke komponente fonda koja se sastoji od izloženosti prema svjetskim dioničkim tržištima. Financijski instrumenti su imali mješovitu izvedbu, a najveći rast (4,32%) bilježi ETF izložen prema japanskom dioničkom tržištu, dok najveći pad (-3,92%) bilježi ETF izložen prema Europi. Rast američkih tehnoloških dionica temeljen na optimizmu oko mogućnosti primjene i prilika koje nudi umjetna inteligencija podignuo je američke indekse u svibnju, a pozitivan prinos ostvarilo je i japansko dioničko tržište, koje se vratilo na najviše razine u posljednjih više od 30 godina.

Među razvijenim tržištima negativan prinos bilježile su europske dionice. U SAD-u su makroekonomski podaci bili uglavnom bolji od očekivanja, dok je oduljivanje pregovora o „debt ceilingu" odnosno podizanju limita zaduženosti u SAD-u činilo investitore nervoznima. Dogovor je u konačnici postignut krajem svibnja i potpisan početkom lipnja. Američki FED i europski ECB su još jednom povećali kamatne stope za 25 baznih bodova, kao što se i očekivalo, zbog i dalje prisutnih inflacijskih pritisaka.

U Europi su makroekonomski podaci pokazali slabljenje pozitivnog ekonomskog trenda, s revidiranim podacima koji su ukazali na blagu tehničku recesiju u Njemačkoj u zimskim mjesecima, s padom BDP-a u posljednjem kvartalu prošle godine i prvom kvartalu tekuće godine. Aktualni podaci pak sugeriraju pozitivne stope rasta uz nastavak smanjenja stopa inflacije. Među vodećim azijskim zemljama, japanska ekonomija pokazuje se izuzetno otpornom uz prihvatljive stope inflacije, dok je kineski oporavak slabiji od očekivanja.

U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 0,25% u svibnju, japanski Nikkei 225, +7,04%, europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 pad od -3,24%, njemački DAX indeks -1,62%, te kineski Shanghai Composite, -3,57%. Krajem svibnja udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je 51,81%, što predstavlja blago smanjenje izloženosti za 0,3 postotna bodova u odnosu na kraj travnja.

Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos ovaj mjesec. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Italije dospijeća 2033. godine koje su po izvedbi pratile euroobveznice Sjeverne Makedonije dospijeća 2025. godine.

Modificirana duracija Eurizon HR Global fonda krajem svibnja iznosi 1,99.

Eurizon HR Equity fond

U svibnju su regionalna dionička imala mješovite prinose, ali je sveukupni doprinos tih regionalnih tržišta cijeni udjela Eurizon HR Equity fonda bio pozitivan (+1,04%).

Domaći dionički indeks CROBEX zabilježio je najveći rast (+1,18%) među regionalnim dioničkim tržištima u svibnju. Od likvidnijih sastavnica CROBEX indeksa najveći rast realizirala je dionica Podravka d.d. koja je porasla za 6,85%. Na drugoj strani imali smo i značajan pad dionica Jadroplov-a d.d., koje su oslabile za 16,20%. Nedavno je Hrvatska turistička zajednica objavila najnovije izvješće o kretanjima u sektoru turizma, uključujući podatke za ožujak 2023. Izvješće pokazuje da je ukupan broj dolazaka turista iznosio 434,5 tisuća, što je povećanje od 33% u odnosu na prethodnu godinu. Od toga su dolasci stranih turista iznosili 279,7 tisuća, što je povećanje od 40% u odnosu na prethodnu godinu, dok su dolasci domaćih turista iznosili 154,8 tisuća, što predstavlja povećanje od 21% u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći pad realiziralo je slovensko dioničko tržište, gdje je lokalni dionički indeks SBITOP oslabio za 1,14%. Pad su predvodile dionice iz industrijskog (Cinkarna Celje d.d.; -12,23%) i financijskog (Podzavarovalnica Sava d.d.; -9,30%) sektora.

Drugo najbolje regionalno dioničko tržište bilo je dioničko tržište u Srbiji, tamo je lokalni dionički indeks BELEX15 ojačao za 0,65%.

Najmanji pad realiziralo je rumunjsko tržište dionica gdje je lokalni dionički indeks BET zabilježio pad od 0,31%.

Mi smo u svibnju povećavali izloženost prema domaćim, slovenskim i rumunjskim dionicama, dok ostalih značajnijih promjena nije bilo. Na kraju svibnja ukupna izloženost fonda prema regionalnim dionicama iznosila je 76,51%.

Eurizon HR Moderate 30 fond

Fond Eurizon HR Moderate 30 je u svibnju umanjio svoju vrijednost -0,28%. Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos. Od obvezničkog segmenta najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su euroobveznice Italije dospijeća 2031. godine te euroobveznice Rumunjske dospijeća 2030. godine.

Dionička komponenta fonda imala je negativan doprinos u svibnju, uz prinose fondova u rasponu od -2,46% do -2,61%. Rast američkih tehnoloških dionica temeljen na optimizmu oko mogućnosti primjene i prilika koje nudi umjetna inteligencija podignuo je američke indekse u svibnju, dok su negativan prinos bilježile europske dionice. U SAD-u su makroekonomski podaci bili uglavnom bolji od očekivanja, dok je oduljivanje pregovora o „debt ceilingu" odnosno podizanju limita zaduženosti u SAD-u činilo investitore nervoznima. Dogovor je u konačnici postignut krajem svibnja i potpisan početkom lipnja. Američki FED i europski ECB su još jednom povećali kamatne stope za 25 baznih bodova, kao što se i očekivalo, zbog i dalje prisutnih inflacijskih pritisaka.

U Europi su makroekonomski podaci pokazali slabljenje pozitivnog ekonomskog trenda, s revidiranim podacima koji su ukazali na blagu tehničku recesiju u Njemačkoj u zimskim mjesecima, s padom BDP-a u posljednjem kvartalu prošle godine i prvom kvartalu tekuće godine. Aktualni podaci pak sugeriraju pozitivne stope rasta uz nastavak smanjenja stopa inflacije. U takvom okruženju američki S&P 500 indeks bilježi rast od 0,25% u svibnju, europski blue-chip indeks Euro Stoxx 50 pad od -3,24%, njemački DAX indeks -1,62% a francuski CAC 40 indeks -5,24%. Krajem svibnja udio investicijskih fondova s fleksibilnom izloženošću prema dioničkim tržištima SAD-a i Europe u neto imovini fonda, iznosio je 27,80%, neznatno smanjenje u odnosu na kraj travnja.

Eurizon HR Dollar Progressive fond

Fond Eurizon HR Dollar Progressive je u svibnju povećao svoju vrijednost 0,36%. Obveznički dio portfelja ostvario je pozitivan doprinos. Najveći pozitivan utjecaj na prinos fonda unutar mjeseca imale su dolarske obveznice Italije dospijeća 2024. godine, a po pozitivnoj izvedbi slijedile su ih dolarske obveznice Rumunjske dospijeća 2024. godine. Američki FED ponovo je podigao referentni kamatnjak za 25 baznih bodova početkom svibnja na raspon od 5,00-5,25%, uz očekivanja da bi ciklus podizanja kamatnih stopa mogao biti pri kraja ili čak gotov. Modificirana duracija fonda krajem svibnja iznosi 1,01.

Dionička komponenta fonda koja se sastoji od udjela u investicijskim fondovima s izloženošću prema globalnom dioničkom tržištu u svibnju je zabilježila neutralan rezultat, uz pozitivan prinos jednog od tri dionička fonda, Eurizon Fund Equity Innovation (+3,22%), Eurizon Fund Equity Planet (-0,34%) i Eurizon Fund Equity People (-2,35%). Globalna dionička tržišta u svibnju su ostvarila mješovite rezultate s blagim naglaskom na negativne prinose. Najviši prinosi na mjesečnoj razini ostvareni su na dioničkom tržištu Japana gdje je lokalni dionički indeks Nikkei 225 zabilježio porast od čak 7,04%.

Suprotno tome najslabije prinose na mjesečnoj razini bilježili su vodeći dionički indeksi zemalja članica Europske unije pa je sukladno tome europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 oslabio za 3,24%. Poprilično neutralni prinosi ostvareni su na dioničkom tržištu Sjedinjenih Američkih Država koje se na krilima tehnoloških dionica na koncu uspjelo izboriti za pozitivan mjesec. Jedan od tamošnjih vodećih indeksa S&P 500 na mjesečnoj je razini porastao za 0,25%. Krajem svibnja, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda iznosio je otprilike 30,75%.

Eurizon HR Equity World fond

Cijena udjela Eurizon HR Equity World fonda u svibnju je ojačala za 2,17%. Dioničke komponente Fonda zabilježile su mješovite prinose. Najviše je ojačala komponenta koja pokriva dionička tržišta SAD-a (EURIZON FUND-EQUITY USA-Z; +4,96%). Najlošije prinos realizirala je dionička komponenta koja prati dionička tržišta Europe (ISH EDGE MSCI ERP MOMENTUM; -3,92%).

Od pozitivnih prinosa prvenstveno se istaknulo dioničko tržište Japana gdje je dionički indeks Nikkei 225 na mjesečnoj razini ostvario snažan prinos od 7,04%. Također uglavnom pozitivni prinosi zabilježeni su na dioničkom tržištu Sjedinjenih Američkih Država no tamošnji prinosi nisu bili ni približno visoki kao oni u Japanu. Vodeći europski dionički indeksi nažalost su bilježili negativne rezultate. Sukladno tome S&P 500 indeks na mjesečnoj je razini porastao za 0,25% dok je europski blue - chip indeks Euro Stoxx 50 oslabio za 3,24%.

Krajem travnja, udio dioničkih financijskih instrumenata u neto imovini fonda blago je porastao te je iznosio 90,39%.

Svi fondovi društva Eurizon HR

Izvor: Eurizon Asset Management Croatia / Hrportfolio.hr

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju Q1 - 2024)(na kraju Q1 - 2024)

(koji na 29.03.2024. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
Erste Quality Equity +12,06%  5
InterCapital Global Technology - klasa B A +11,60%  5
OTP indeksni A +11,36%  4

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,06980 0,00
-0,19%
GBP
0,85538 0,00
0,07%
CHF
0,97590 0,00
-0,29%
JPY
165,63000 -2,64
-1,57%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,74 €
30.04.2024
0,34%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 02.05. 16:00  2812,76
6,47
0,23
CROBEX10* 02.05. 16:00  1703,32
1,33
0,08
CROBEX10tr* 02.05. 16:00  1859,59
1,44
0,08
ADRIAprime* 02.05. 16:00  1891,92
2,97
0,16
CROBISTR* 02.05. 16:31  174,0345
-0,09
-0,05
CROBIS* 02.05. 16:31  96,5246
-0,07
-0,07
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (17:07:55 02.05.2024)
(17:07:55 02.05.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
ERNT
203,00 €
-0,98%
206.157,00 €
ATPL
52,60 €
15,60%
116.588,40 €
HT
30,60 €
0,00%
96.192,00 €
MDKA
7.200,00 €
-2,70%
64.550,00 €
ATGR
56,50 €
1,80%
64.059,00 €
KODT2
1.530,00 €
0,66%
50.610,00 €
SPAN
42,60 €
3,15%
39.328,90 €
KODT
1.550,00 €
0,65%
37.130,00 €
ZABA
16,70 €
-0,30%
35.555,25 €
LPLH
31,60 €
6,76%
30.323,00 €
Redovni dionički promet:   
955.588,98 €
Redovni obveznički promet:   
162.503,14 €
Sveukupni promet:   
1.566.092,12 €