NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT D.O.O.Objavljeno: 23.09.2020
Komentar tržišta - InterCapital Asset Management - kolovoz 2020.

Komentar tržišta - InterCapital Asset Management - kolovoz 2020.

InterCapital Bond - obveznički fond

Podaci ekonomske aktivnosti nastavili su pokazivati poboljšanje globalne gospodarske aktivnosti u kolovozu, iako se radi o blažem rastu u usporedbi s podacima iz svibnja i lipnja. Broj zaraženih virusom Covid-19 nastavio je rasti u unatoč prvotnim očekivanjima da bi ljetni mjeseci i više temperature smanjile širenje zaraze. Tako je u kolovozu broj evidentiranih slučajeva od početka pandemije prešao 25 milijuna, dok je s druge strane optimizam investitora usmjeren na mogućnost plasiranja cjepiva u nadolazećim mjesecima. Kroz mjesec se na tržištima se izmjenjivala sklonost prema riziku ovisno o vijestima koje su dolazile, a zabilježen je pad cijena obveznica uslijed podataka o višim inflacijama od očekivanih te straha od daljnjeg rasta inflacije koji bi pratio rast kamatnih stopa. Nalazimo se u iznimnim vremenima koje zahtijevaju odmjerene i pažljive poteze centralnih banaka, kako ne bi svojim aktivnostima ugrozile rast gospodarstava, te su pojedine centralne banke počele komunicirati modifikacije u svojim smjernicama. U kolovozu je bilo izrazito bitno očitovanje američkog Fed-a koji će u budućnosti pratiti prosjek inflacije, za razliku od dosadašnje ciljane razine od 2%, čime su dali do znanja sa će i dalje provoditi ekspanzivnu monetarnu politiku dok se gospodarstvo ne stabilizira. Navedeno predstavlja podršku obvezničkom tržištu, a više informacija očekujemo u rujnu s obzirom na najavljene stanke Fed-a te Europske središnje banke.

Pod-fond InterCapital Bond je zabilježio na mjesečnoj razini blagi pad prinosa od 0,31%. Tijekom kolovoza smo, kao i prethodni mjesec, nastavili smanjivali kunsku valutnu izloženost fonda s obzirom na jačanje kune prema euru. Smanjenje kunske izloženosti je pratila i prodaja dijela obveznica Republike Hrvatske u kunama. Tijekom mjeseca smo povećali izloženost fonda rumunjskim državnim obveznicama koje su u kolovozu zabilježile korekciju cijena uslijed političke nestabilnosti te su došle na razinu koja se pokazala adekvatnom za kupnju s obzirom na očekivanje stabilizacije situacije. InterCapital Bond pod-fond je pozicioniran u skladu očekivanja kretanja tržišta u rujnu, s naglaskom na izrazitu geografsku diverzifikaciju portfelja pod-fonda kao i izloženost imovine obveznicama različitih dospijeća čime se postiže veća fleksibilnost te likvidnost portfelja.

InterCapital Income Plus - mješoviti fond

Podaci ekonomske aktivnosti nastavili su pokazivati poboljšanje globalne gospodarske aktivnosti u kolovozu, iako se radi o blažem rastu u usporedbi s podacima iz svibnja i lipnja. Broj zaraženih virusom Covid-19 nastavio je rasti u unatoč prvotnim očekivanjima da bi ljetni mjeseci i više temperature smanjile širenje zaraze. Tako je u kolovozu broj evidentiranih slučajeva od početka pandemije prešao 25 milijuna, dok je s druge strane optimizam investitora usmjeren na mogućnost plasiranja cjepiva u nadolazećim mjesecima. Kroz mjesec se na tržištima se izmjenjivala sklonost prema riziku ovisno o vijestima koje su dolazile, a zabilježen je pad cijena obveznica uslijed podataka o višim inflacijama od očekivanih te straha od daljnjeg rasta inflacije koji bi pratio rast kamatnih stopa. Nalazimo se u iznimnim vremenima koje zahtijevaju odmjerene i pažljive poteze centralnih banaka, kako ne bi svojim aktivnostima ugrozile rast gospodarstava, te su pojedine centralne banke počele komunicirati modifikacije u svojim smjernicama.

U kolovozu je bilo izrazito bitno očitovanje američkog Fed-a koji će u budućnosti pratiti prosjek inflacije, za razliku od dosadašnje ciljane razine od 2%, čime su dali do znanja sa će i dalje provoditi ekspanzivnu monetarnu politiku dok se gospodarstvo ne stabilizira. Navedeno predstavlja podršku obvezničkom tržištu, a više informacija očekujemo u rujnu s obzirom na najavljene stanke Fed-a te Europske središnje banke.

Pod-fond InterCapital Income Plus je zabilježio na mjesečnoj razini blagi pad prinosa od 0,01%. Tijekom kolovoza smo, kao i prethodni mjesec, nastavili smanjivali kunsku valutnu izloženost fonda s obzirom na jačanje kune prema euru. Smanjenje kunske izloženosti je pratila i prodaja dijela obveznica Republike Hrvatske u kunama. Tijekom mjeseca smo povećali izloženost fonda rumunjskim državnim obveznicama koje su u kolovozu zabilježile korekciju cijena uslijed političke nestabilnosti te su došle na razinu koja se pokazala adekvatnom za kupnju s obzirom na očekivanje stabilizacije situacije. Također smo povećali izloženost njemačkom dioničkom indeksu DAX.
U narednom razdoblju planiramo zadržati sličnu strukturu dioničkog dijela portfelja, no nastavak oporavka globalne ekonomije otvara nam mogućnost za potencijalno taktičko dodavanje rizika u vidu ukupne dioničke izloženosti kao i pojedinih geografija. Obveznička komponenta portfelja pozicionirana je u skladu strategije povećane geografske diverzifikacije portfelja fonda kao i izloženosti imovine obveznicama različitih dospijeća čime se postiže veća fleksibilnost te likvidnost portfelja.

InterCapital SEE Equity - dionički fond

Početkom ljeta, uslijed postepenog otvaranja gospodarstava, pojavila se nada da će pandemija oslabiti dolaskom toplog vremena. Međutim, unatoč vrlo visokim temperaturama u kolovozu, zaraza se nastavila širiti, a neke zemlje se već suočavaju s drugim valom. Ipak, kliničke slike pacijenata su bolje, a rast broja zaraženih nije doveo do novog zatvaranja. Većina zemalja je pojačala kapacitet testiranja i praćenja širenja zaraze što omogućava implementaciju ciljanih mjera umjesto sistemskog zatvaranja u trenucima pojave određenih žarišta. Takva strategija rezultirala je nastavkom gospodarskog oporavka, na što upućuju vodeći makroekonomski pokazatelji, doduše umjerenim tempom. Osim toga, dobre indikacije oko pronalaska cjepiva te ipak ne tako loši rezultati kompanija za drugo tromjesečje, dali su vjetar u leđa dioničkim tržištima, pri čemu je regija u eurima skočila oko 3%.

Objavljeni su i podaci o kretanju BDP-a regionalnih zemalja u drugom tromjesečju koji su očekivano iskazali veliki pad u rasponu od 10% do 15% u odnosu na isto razdoblje lani. Najviše su pritom pogođene Grčka i Hrvatska, zemlje koje su u tom razdoblju imale rigorozne epidemiološke mjere, a istovremeno se najviše oslanjaju na stranu potrošnju kroz turizam. Međutim, zbog otvaranja gospodarstva kao i sezonalnosti, slika bi trebala izgledati bolje u trećem tromjesečju, a zasad izgleda da niti jedna vlada nema plan ponovnog uvođenja izrazito strogih mjera. To nam daje optimizam da je najgore iza nas, a posebice ukoliko se uzme u obzir da se portfelj trguje na P/E omjeru od oko 11x, EV/EBITDA omjeru od oko 6x i P/B omjeru od 0,8x. Za usporedbu, američki S&P 500 indeks se trguje na P/E omjeru od oko 27x, dok je njemački DAX na preko 40x, gledajući rezultate za zadnjih 12 mjeseci koji u velikoj mjeri uključuju utjecaj pandemije. Atraktivne valuacijske razine opravdavaju i umjereno agresivnu sektorsku alokaciju odnosno balansiranu strukturu između defanzivnih i procikličkih industrija. Dodatno je važno napomenuti da nam novčana pozicija od oko 20% neto imovine omogućava dokupljivanje na eventualnim padovima.

InterCapital SEE Equity je u ovakvom okruženju pratio pozitivan razvoj regionalnih tržišta u kolovozu te ostvario rast od 2,87%. Od početka godine pak je oslabio 15,81%, čemu su najveći vagani doprinos dale dionice u Hrvatskoj, Austriji i Sloveniji. Naravno, konačna će izvedba u velikoj mjeri ovisiti o globalnim kretanjima, ali vjerujemo da bi nam dosadašnji fokus na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije trebao i u budućnosti donijeti održiv i konkurentan rezultat uz razumnu volatilnost.

InterCapital Short Term Bond - kratkoročni obveznički fond

Podaci ekonomske aktivnosti nastavili su pokazivati poboljšanje globalne gospodarske aktivnosti u kolovozu, iako se radi o blažem rastu u usporedbi s podacima iz svibnja i lipnja. Broj zaraženih virusom Covid-19 nastavio je rasti u unatoč prvotnim očekivanjima da bi ljetni mjeseci i više temperature smanjile širenje zaraze. Tako je u kolovozu broj evidentiranih slučajeva od početka pandemije prešao 25 milijuna, dok je s druge strane optimizam investitora usmjeren na mogućnost plasiranja cjepiva u nadolazećim mjesecima.

Kroz mjesec se na tržištima se izmjenjivala sklonost prema riziku ovisno o vijestima koje su dolazile, a zabilježen je pad cijena obveznica uslijed podataka o višim inflacijama od očekivanih te straha od daljnjeg rasta inflacije koji bi pratio rast kamatnih stopa. Nalazimo se u iznimnim vremenima koje zahtijevaju odmjerene i pažljive poteze centralnih banaka, kako ne bi svojim aktivnostima ugrozile rast gospodarstava, te su pojedine centralne banke počele komunicirati modifikacije u svojim smjernicama. U kolovozu je bilo izrazito bitno očitovanje američkog Fed-a koji će u budućnosti pratiti prosjek inflacije, za razliku od dosadašnje ciljane razine od 2%, čime su dali do znanja sa će i dalje provoditi ekspanzivnu monetarnu politiku dok se gospodarstvo ne stabilizira. Navedeno predstavlja podršku obvezničkom tržištu, a više informacija očekujemo u rujnu s obzirom na najavljene stanke Fed-a te Europske središnje banke.

InterCapital Short Term Bond pod-fond je u kolovozu zabilježio rast prinosa od 0,0118%. Investiranost je krajem mjeseca bila na razini 86,2% NAV-a nakon dospijeća Grčkih trezorskih zapisa te duracija iznosi 1,69. U narednom periodu planiramo zadržati razinu investiranosti i duracije blizu trenutnih razina.

InterCapital Global Equity - dionički fond

Početkom ljeta, uslijed postepenog otvaranja gospodarstava, pojavila se nada da će pandemija oslabiti dolaskom toplog vremena. Međutim, unatoč vrlo visokim temperaturama u kolovozu, zaraza se nastavila širiti, a neke zemlje se već suočavaju s drugim valom. Ipak, kliničke slike pacijenata su bolje, a rast broja zaraženih nije doveo do novog zatvaranja. Većina zemalja je pojačala kapacitet testiranja i praćenja širenja zaraze što omogućava implementaciju ciljanih mjera umjesto sistemskog zatvaranja u trenucima pojave određenih žarišta. Takva strategija rezultirala je nastavkom gospodarskog oporavka, na što upućuju vodeći makroekonomski pokazatelji, doduše umjerenim tempom. Osim toga, dobre indikacije oko pronalaska cjepiva te rezultati kompanija za drugo tromjesečje koji su nadmašili očekivanja, dali su vjetar u leđa tržištu.

U ovakvom okruženju, globalna su tržišta mjerena MSCI All Country World indeksom u kolovozu u eurima skočila 4,9%, dok je od početka godine još uvijek vidljiv pad od 1,7%. Fond je protekli mjesec ojačao za 4,33%, dok je od početka godine ojačao 0,15%. Kada podvučemo crtu na proteklu sezonu kvartalnih rezultata možemo biti zadovoljni jer je portfelj nadmašio očekivanja za preko 2% po pitanju prihoda i preko 16% po pitanju neto dobiti, unatoč teškom okruženju uzrokovanom zatvaranjem gospodarstva. U narednom razdoblju planiramo zadržati sličnu sektorsku i geografsku strukturu, no nastavak oporavka globalne ekonomije otvara nam mogućnost za potencijalno taktičko dodavanje rizika u vidu ukupne dioničke izloženosti kao i pojedinih sektora. Pritom je važno napomenuti da nam novčana pozicija od oko 20% neto imovine omogućava dokupljivanje na eventualnim padovima. Paralelno nastavljamo i sa strategijom aktivnog upravljanja valutnom izloženošću, primarno valutnim parom EUR/USD.

Obzirom da je tržišna reakcija na postepeno otvaranje gospodarstava diljem svijeta i posljedičnu nadu u brzi oporavak bila izrazito snažna, a još uvijek postoje rizici koje je teško kvantificirati, smatramo da unatoč dobrim izgledima i dalje treba zadržati dozu opreza u vidu sektorske alokacije i dioničke izloženosti. Svakako nastavljamo pomno pratiti razvoj događanja kako bismo mogli reagirati na strani kupnje u slučaju korekcije. Naravno, konačna će izvedba u velikoj mjeri ovisiti o globalnim kretanjima, ali vjerujemo da bi nam dosadašnji fokus na fundamentalno atraktivne kompanije unutar ciljane sektorske i geografske alokacije trebao i u budućnosti donijeti održiv i konkurentan rezultat uz razumnu volatilnost.

InterCapital Balanced - mješoviti fond

U kolovozu smo svjedočili slabijoj izvedbi globalnog obvezničkog tržišta. Razlog tome je povećanje broja zaraženih koronavirusom, a to se prije svega odnosi na Europu. Rast je došao unatoč toplim ljetnim mjesecima i očekivanju da bi se broj zaraženih u tom periodu trebao smanjivati. Drugi razlog koji je još snažnije utjecao na rast prinosa su očekivanja o rastu inflacije u srednjem roku. Rast pokazatelja očekivane inflacije je prestrašio sudionike na tržištu zbog očekivanja o nemogućnosti ekspanzivnog djelovanja od strane centralnih banaka uslijed dostizanja ciljne razine inflacije. Napomenimo samo kako je inflacija u SAD-u u srpnju narasla za 1,0% u odnosu na isto razdoblje protekle godine, a očekivao se rast od 0,8%. Prinosi na desetogodišnje državne obveznice eurozone rasli su u rasponu od 7 do 12 baznih poena. Valja napomenuti kako su državne obveznice periferije eurozone zabilježile manji rast prinosa od državnih obveznica jezgre eurozone, odnosno zabilježeno je sužavanje kamatne razlike. Smatramo kako je rast prinosa u kolovozu dobra prilika za povećanje investiranosti po trenutnim višim prinosima. U narednom mjesecu očekujemo značajno veću potporu od strane centralnih banaka koje su smanjile svoju pristupnost na sekundarnom tržištu tijekom ljetnih mjeseci. Pred kraj mjeseca održan je tradicionalni simpozij u Jackson Hole-u, ali ove godine virtualno.

Guverner američke centralne banke Jerome Powell na njemu je, prema najavama, predstavio novi instrument ciljanja prosječne inflacije. Naveo je kako FED neće reagirati na prve znake inflacije i prelaska ciljane razine godišnje inflacije od 2% već će se promatrati prosjek inflacije u određenom periodu. Ovom najavom guverner FED-a je otkrio kako će se okruženje niskih kamatnih stopa održati još izgledan period. Suprotno izvedbi obvezničkog tržišta, dionička tržišta su zabilježila fenomenalan mjesec na krilima rezultata kompanija za drugo tromjesečje koji su nadmašili očekivanja. Najpoznatiji dionički indeksi, američki S&P500 i njemački DAX su redom rasli 7,01% i 5,13%.

InterCapital Balanced pod-fond je zabilježio snažan kolovoz s rastom cijene udjela od 1,89%. Zabilježeni prinos od početka godine je -1,01%. Najveći doprinos rastu imala je dionička komponenta. U narednom periodu očekujemo snažniji doprinos obvezničke komponente koja je u kolovozu imala negativan doprinos portfelju.

InterCapital Global Bond - obveznički fond

U kolovozu smo svjedočili slabijoj izvedbi globalnog obvezničkog tržišta. Razlog tome je povećanje broja zaraženih koronavirusom, a to se prije svega odnosi na Europu. Rast je došao unatoč toplim ljetnim mjesecima i očekivanju da bi se broj zaraženih u tom periodu trebao smanjivati. Drugi razlog koji je još snažnije utjecao na rast prinosa su očekivanja o rastu inflacije u srednjem roku. Rast pokazatelja očekivane inflacije je prestrašio sudionike na tržištu zbog očekivanja o nemogućnosti ekspanzivnog djelovanja od strane centralnih banaka uslijed dostizanja ciljne razine inflacije. Napomenimo samo kako je inflacija u SAD-u u srpnju narasla za 1,0% u odnosu na isto razdoblje protekle godine, a očekivao se rast od 0,8%. Prinosi na desetogodišnje državne obveznice eurozone rasli su u rasponu od 7 do 12 baznih poena. Valja napomenuti kako su državne obveznice periferije eurozone zabilježile manji rast prinosa od državnih obveznica jezgre eurozone, odnosno zabilježeno je sužavanje kamatne razlike. Smatramo kako je rast prinosa u kolovozu dobra prilika za povećanje investiranosti po trenutnim višim prinosima. U narednom mjesecu očekujemo značajno veću potporu od strane centralnih banaka koje su smanjile svoju pristupnost na sekundarnom tržištu tijekom ljetnih mjeseci. Pred kraj mjeseca održan je tradicionalni simpozij u Jackson Hole-u, ali ove godine virtualno. Guverner američke centralne banke Jerome Powell na njemu je, prema najavama, predstavio novi instrument ciljanja prosječne inflacije. Naveo je kako FED neće reagirati na prve znake inflacije i prelaska ciljane razine godišnje inflacije od 2% već će se promatrati prosjek inflacije u određenom periodu. Ovom najavom guverner FED-a je otkrio kako će se okruženje niskih kamatnih stopa održati još izgledan period.

InterCapital Global Bond pod-fond je u kolovozu zabilježio pad prinosa od 0,75%. U kolovozu smo smanjili izloženost hrvatskom dugu čiji udio u NAV-u na kraju mjeseca iznosi svega 10,73%. Sredinom mjeseca smo smanjivali izloženost periferiji eurozone uslijed vijesti rastućim inflacijskim očekivanjima. Na posljednji dan mjeseca ponovno smo kupovali državni dug periferije eurozone po višim prinosima. U narednom periodu planiramo dodatno povećati investiranost koja je na posljednji dan kolovoza iznosila 87,79%. Investiranost fonda je na posljednji dan mjeseca iznosila 86% dok je duracija fonda 7,27.

InterCapital Dollar Bond - obveznički fond

Podaci ekonomske aktivnosti nastavili su pokazivati poboljšanje globalne gospodarske aktivnosti u kolovozu, iako se radi o blažem rastu u usporedbi s podacima iz svibnja i lipnja. Broj zaraženih virusom Covid-19 nastavio je rasti u unatoč prvotnim očekivanjima da bi ljetni mjeseci i više temperature smanjile širenje zaraze. Tako je u kolovozu broj evidentiranih slučajeva od početka pandemije prešao 25 milijuna, dok je s druge strane optimizam investitora usmjeren na mogućnost plasiranja cjepiva u nadolazećim mjesecima.

Kroz mjesec se na tržištima se izmjenjivala sklonost prema riziku ovisno o vijestima koje su dolazile, a zabilježen je pad cijena obveznica uslijed podataka o višim inflacijama od očekivanih te straha od daljnjeg rasta inflacije koji bi pratio rast kamatnih stopa. Nalazimo se u iznimnim vremenima koje zahtijevaju odmjerene i pažljive poteze centralnih banaka, kako ne bi svojim aktivnostima ugrozile rast gospodarstava, te su pojedine centralne banke počele komunicirati modifikacije u svojim smjernicama. U kolovozu je bilo izrazito bitno očitovanje američkog Fed-a koji će u budućnosti pratiti prosjek inflacije, za razliku od dosadašnje ciljane razine od 2%, čime su dali do znanja sa će i dalje provoditi ekspanzivnu monetarnu politiku dok se gospodarstvo ne stabilizira. Navedeno predstavlja podršku obvezničkom tržištu, a više informacija očekujemo u rujnu s obzirom na najavljene stanke Fed-a te Europske središnje banke.

Tijekom mjeseca smo povećali izloženost dolarskim obveznicama Republike Hrvatske dospijeća 2023 godine te duracija na kraju kolovoza iznosi 1,43. U narednom periodu planiramo nastaviti provoditi strategiju investiranja u obveznice kraće i srednje duracije s obzirom na atraktivne prinose koji se nude na navedenom kraju krivulje.

Svi fondovi društva InterCapital Asset Management

Izvor: InterCapital Asset Management d.o.o. / Hrportfolio.hr
Ključne riječi:
InterCapital ~ komentar tržišta ~ fondovi

NAJČITANIJE

IZDVOJENO

ANALIZE

FONDOVI

NEWSLETTER

Obavještavat ćemo vas o novostima i akcijama vezanim za fondove, posebnim prilikama za ulaganje te novostima u našim uslugama.

NAJVEĆI PRINOS FONDOVA (na kraju 2023.)(na kraju 2023.)

(koji na 31.12.2023. posluju min. 12 mjeseci)
  • Dionički
  • Mješoviti
  • Obveznički
  • Kratkoročni obv.
Fond Prinos Riz. Portfelj Prinosi Kupi
InterCapital Global Technology - klasa B A +42,64%  5
OTP indeksni A +31,15%  4
Capital Breeder +29,68%  3

1 EUR - tečajna lista

Valuta Vrijednost   Promjena Graf
USD
1,08110 0,00
0,00%
GBP
0,85510 0,00
0,00%
CHF
0,97660 0,00
0,00%
JPY
163,45000 0,00
0,00%
BAM
1,95583 0,00
0,00%
EUR/USD - 1mj 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g
Konverter valuta

FOND HRVATSKIH BRANITELJA Podaci o fondu

Vrijednost Datum Promjena Graf
92,19 €
28.03.2024
0,00%

ANKETA

AKCIJE

  • Ulazna / izlazna naknada
  • Ostale akcije
Fondovi Trajanje akcije Info
InterCapital Nova Europa - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP Absolute - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
OTP indeksni i OTP Meridian 20 - ulazna naknada AKCIJA do 30.06.
A1 - ulazna naknada AKCIJA do 31.12.
Eurizon fondovi - ulazna naknada AKCIJA do opoziva
Eurizon HR Equity fond - izlazna naknada AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
InterCapital fondovi - trajni nalog AKCIJA do opoziva
InterCapital Income Plus - ulazna naknada 0,50% AKCIJA do opoziva
ZBI fondovi - ulazna naknada 0,00% AKCIJA do opoziva
Osvježi
Indeks Vrijeme Vrijednost Bod +/- % Graf
CROBEX* 28.03. 16:00  2834,52
-7,89
-0,28
CROBEX10* 28.03. 16:00  1713,17
-3,19
-0,19
CROBEX10tr* 28.03. 16:00  1862,37
-3,47
-0,19
ADRIAprime* 28.03. 16:00  1919,38
-4,20
-0,22
CROBISTR* 28.03. 16:31  172,777
0,01
0,01
CROBIS* 28.03. 16:31  96,038
0,00
0,00
*Live podaci *Podaci na kraju trgovanja
CROBEX - 1 mjesec 2024 1tj 1mj 3mj 6mj 1g 2g 5g

ZSE - DIONICE (17:08:36 28.03.2024)
(17:08:36 28.03.2024)

    Osvježi
  • Promet
  • Rast
  • Pad
Dionica Zadnja Promjena Promet
KOEI
260,00 €
-1,52%
309.290,00 €
PODR
160,00 €
0,31%
211.489,00 €
MONP
8,35 €
0,00%
179.703,25 €
HPB
236,00 €
1,72%
154.070,00 €
RIVP
5,18 €
0,39%
123.723,18 €
7SLO
27,14 €
0,11%
111.213,23 €
HT
30,40 €
0,00%
111.163,60 €
7BET
13,84 €
0,44%
97.880,44 €
KODT
1.340,00 €
-2,90%
64.260,00 €
ADRS2
60,40 €
0,33%
63.230,80 €
Redovni dionički promet:   
1.713.649,50 €
Redovni obveznički promet:   
92.517,06 €
Sveukupni promet:   
3.591.166,56 €